Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Άρτα Αυλώνας: "Χάσαμε την ευκαιρία"


«Πραγματικά χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία που δε θα ξαναρθεί» δήλωσε για την απογραφή πληθυσμού και ακινήτων ο σύμβουλος του Κόμματος των Ελλήνων στη Νάρτα, Προκόπης Ανδρέας, κατά την παρουσία του επιτελείου της ΕΕΜΜ στην ελληνική κωμόπολη της Αυλώνας, στα τέλη Οκτωβρίου. 

Ο ΄Ελληνας αυτός που με τις συνετές του ερμηνείες διευκρίνησε τη σημασία της απογραφής για κείνους που δεν είχαν ποτέ το δικαίωμα στο χοτζικό καθεστώς, αλλά και ακόμη σήμερα στα χρόνια της δημοκρατίας να αυτοπροσδιορίσουν την εθνική τους ταυτότητα, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους από τα χωριά Νάρτα, Σβερνέτσι. 

Ο πρόεδρος του Κόμματος Χρήστος Κίτσιος, αλλά και άλλα μέλη του προεδρείου εξήγησαν τους λόγους γιατί το ΜΕGA υποστηρίζει την άποψη συμμετοχής στην απογραφή και εξήγησαν τον αγώνα που διεξάγεται καθημερινά ώστε τα προβλήματά μας να βρουν νομική λύση. Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το Κόμμα των Ελλήνων, για να μην αποφασίζουν άλλοι χωρίς εμάς για τις τύχες μας και να αποκτήσει ο Ελληνισμός κύρος, αξίες και θέση στην αλβανική κοινωνία με όλα τα δικαιώματα που παρέχουν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις.

Στη συνάντηση αυτή υπέβαλαν μαζικά αιτήσεις για μέλη του Κόμματος και ομόφωνα δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν - όπως και έκαναν - στις 6 Νοεμβρίου 2011 για το Πρόεδρο, αλλά και για τα δύο μέλη του Εθνικού Συμβουλίου από την Εκλογική Περιφέρεια της Αυλώνας και Νάρτας.


εφημερίδα ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου