Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων στην εκδήλωση του ΟΑΣΕ στα Τίρανα

133 Ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κ. Χρήστος Κίτσιος καλεσμένος από τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ στα Τίρανα  παρευρέθη τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στην εκδήλωση προς τιμή της Διεθνής Ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  και είχε επαφές και συνομιλία με τον επικεφαλής του ΟΑΣΕ Eugen  Wollfarth, την πρόεδρο της Βουλής Ζοζεφίνα Τοπάλι, τον Υπουργό Εξωτερικών  Edmond  Haxhinasto  τον υφυπουργό Εσωτερικών Ferdinant Poni και άλλους παράγοντες της πολιτικής που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Στις συναντήσεις αυτές που πραγματοποιήθηκαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος εξέφρασε την δυσαρέσκεια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και επεσήμανε το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί στα χωριά μας από τις συνεχόμενες επιθέσεις ληστών και εκβιαστών.

Ταυτόχρονα κατέθεσε στη γραμματεία του ΟΑΣΕ  ένα δισέλιδο κείμενο όπου αναφέρεται στους συγκεκριμένους προβληματισμούς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και κανόνισε με τον εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ κ. Wollfarth  επίσημο ραντεβού στο οποίο θα υπάρχει σοβαρή συζήτηση επί των συγκεκριμένων νομικών και πρακτικών υποθέσεων της μειονότητας που σχετίζονται με την παιδεία, την ασφάλεια, την περιουσία, την ταυτότητα, τον πολιτισμό, τη συμμετοχή στο δημόσιο βίο αλλά και με επίκαιρες υποθέσεις όπως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η απογραφή του πληθυσμού κλπ.

Γραφείο Τύπου ΕΕΜΜ-MEGA            Άγιοι  Σαράντα   12.12.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου