Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Η αιχμηρή προς όλες τις κατευθύνσεις τοποθέτηση του "ΠΥΡΡΟΥ" για την απόφαση του αλβανικού αντι-Συνταγματικού Δικαστηρίου

 o-pyrros-logo-255-250Απάντηση προς τον κυνισμό Σπαχίου, 
«ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»

  Από την αναγνωρισμένη δίγλωσση παιδεία, την χρήση και των δύο γλωσσών αλβανικής και ελληνικής στην μορφή των δημοσίων εγγράφων , και την ίση εκπροσώπηση των δυο κοινοτήτων στην δημόσια διοίκηση που χαρακτήριζε την βορειοηπειρωτική επικράτεια, φτάνουμε σήμερα να τελούμε υπό απειλή πλήρους εξαφάνισης. Δικαιώματα που κατέκτησαν οι πρόγονοι μας στα πεδία των μαχών, πολεμικών και διπλωματικών, οι γενιές που ακολούθησαν, φάνηκαν ανίκανες να υπεραμυνθούν αυτών των δικαιωμάτων με αποτέλεσμα την σταδιακή απόλεση των.

  Μετά και την αφαίρεση του νόμου που έδινε το δικαίωμα σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες να διεκδικήσουν την αναγνώριση ελληνικής καταγωγής μέσω των αλβανικών δικαστηρίων, έρχεται σήμερα το αρμόδιο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας να κοινοποιήσει το προ μηνών διαπραχθέν έγκλημα εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με την αφαίρεση του λήμματος «εθνικότητα» από τα ληξιαρχεία, με σκοπό να σβήσει την ελληνική εθνικότητα από τα πιστοποιητικά των μελών της εναπομείνασας αναγνωρισμένης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από την Αλβανία, που μετά βίας αγγίζει το 1/5 του Ελληνισμού της Βόρειου Ηπείρου.
  
Ο αντιπρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας και ηγέτης της φασιστικής οργάνωσης «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» Κρεσνίκ Σπαχίου προς ικανοποίηση αρρωστημένης μισαλλοδοξίας δήλωσε: «ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ» μη λαμβάνοντας υπόψη το δικαίωμα των μειονοτήτων στον αυτοπροσδιορισμό καθώς και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Αλβανία για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, εντός αυτών και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις το καθεστώς Μπερίσα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ούτε από το μοναρχικό καθεστώς του Αχμέτ Ζώγκου ούτε από αυτό του κομουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.

Ο επιδοτούμενος και από την Ιταλία κρατικός και παρακρατικός αλβανοφασισμός με ειδίκευση στον επιλεκτικό μισελληνισμό βρίσκει την ελληνική εξωτερική πολιτική να τελεί υπό ομηρία των οικονομικών συμφερόντων των Ελλήνων εργολάβων δημοσίων έργων, μεγαλοεκδοτών, ιδιοκτητών πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιριών τηλεπικοινωνίας που θησαυρίζουν στην Αλβανία. Αναφερόμαστε στον επιλεκτικό μισελληνισμό γιατί βάλει μονομερώς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και όχι τα ως άνω αναφερθέντα συμφέροντα.

  Οι ελληνικές επιχειρήσεις με την μορφή και τον τρόπο που δραστηριοποιούνται δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να συμβάλουν στην ευρύτερη πολιτική της Αλβανίας στην δημιουργία οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας μεταξύ των κατοίκων της κεντρικής και βόρειας Αλβανίας με αυτούς που κατοικούν στο νότιο τμήμα της χώρας που κυρίως είναι ελληνικής καταγωγής με σκοπό την εποίκιση δια της εξαγοράς ελληνικών περιουσιών που ήδη έχει αρχίσει.
  
Οι βουλευτές ελληνικής καταγωγής οι οποίοι στηρίζουν τις συμμαχίες τις αλβανικής συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης το λιγότερο που είχαν να κάνουν ήταν να αποσύρουν την στήριξη προς αυτές, αλλά προτίμησαν να μην παραβούν τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού που έχουν κυρώσει δια της υπογραφής των, αποδεικνύοντας έτσι όχι μόνο την ανικανότητα να υπερασπιστούν τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αλλά και τους ιδιοτελείς σκοπούς που οι ίδιοι υπηρετούν.

  Το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου το καθ’ ύλην αρμόδιο για την προστασία των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας , αντί να προστατέψει τον ελληνισμό από τις ωμές παραβιάσεις των αλβανικών αρχών συνεχίζει να υπηρετεί τις συντεχνίες του προξένου Ριζόπουλου και λοιπών συνεργατών εντός και εκτός των συνόρων. Μετά λύπης παρακολουθούμε επί χρόνια την οργάνωση του Ελληνισμού ΟΜΟΝΟΙΑ να βρίσκεται έρμαιο αναλόγων συντεχνιών που μοναδικό σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό του Ελληνισμού προς την επίτευξη σκοπών και στόχων.

  Η υπεράσπιση των ιστορικών κεκτημένων και η διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που η Αλβανία πεισματικά αρνείται να αναγνωρίσει, είναι υποχρέωση όλων μας. Ας αγωνιστούμε όλοι μας τώρα πριν είναι πολύ αργά, ώστε να μην προσθέσουμε στην ιστορία του έθνους, την Βόρειο Ήπειρο ως μία ακόμα χαμένη πατρίδα.

1 σχόλιο:

  1. ayti einai apantisi sintrofe dule k oxi i dikia sou pou kaneis tin papia les k se pigenane stin kremala. ayta eprepe na sou grapsoun ta sintrofia orfeas k giannis.. den einai ntropi antegrapse tin fotisou k pigene na diamartiritheis gia emas k ta paidia mas alios pare to mpoulo k ame sto kalo aniparkte sintrofe,telika eisai katoteros tou tavou k tou barka giayto k se kseftilizoun sinexeia edo sti deropoli.
    sigxaritiriaa ore palikaria, mas kanete perifanous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή