Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Φοινίκη σημείωσε ΜΕGΑ


Και στις 8 Μαΐου και στις 31 Ιουλίου το Κόμμα των Ελλήνων κέρδισε τις εκλογές τόσο για τον Έπαρχο όσο και για τους συμβούλους στην Επαρχία Φοινίκης. Τη νίκη αυτή που προέκυψε μέσα από μια πρωτοφανή αντιπαράθεση, αλλοίωσε με τεχνάσματα ο Ντούλε και τα δεκανίκια του. 


Τον υποψήφιο αλλά και το Κόμμα υποστήριξαν σταθερά οι ΄Ελληνες στα χωριά Φοινίκη, Βρυώνι, Βρωμερό, Καραχάτζι και Μαυρόπουλο. Από το σύνολο των 1.238 ψηφοφόρων του υποψήφιου Ζήσου Λούτση  περισσότεροι από το 90 % ήταν Έλληνες. Το στοιχείο αυτό και το γεγονός ότι στις 8 του Μάη το Κόμμα των Ελλήνων πέτυχε 5 σύμβουλους (παρά τη νοθεία που διαπράχτηκε στην καταμέτρηση του Δελβίνου) αποδεικνύει την ισχυρή υποστήριξη από το ελληνικό στοιχείο.
     
 Η έδρα της Φοινίκης ανήκει στο MEGA. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Το γνωρίζει ο ίδιος ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ  το γνωρίζουν οι πολίτες, το γνωρίζει και ο Ντούλε που την εξαγόρασε ακριβά δύο φορές στο Εκλογοδικείο των Τιράνων. Δεν είναι άστοχα και για πλάκα τα λόγια του Καϊση από την Πλάκα στο Μπολάνο «Α, ρε Βασίλη, τόσο που μας κόστισε ο Σωκράτης θα ΄χαμε αγοράσει το Ροναλντίνο».  Είναι μια αλήθεια που τραυμάτισε σοβαρά τη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών αυτής της επαρχίας και θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου ως μια ακόμη μαύρη κηλίδα στην αντιδημοκρατική πορεία των αρχηγών της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ.

Και στις 8 Μάη, και στις 31 Ιούλη, ο Λούτσης κέρδισε με διαφορές 4 και 5 ψήφους αντίστοιχα. Η νοθεία διεπράχθη στο Δέλβινο από πληρωμένους επίτροπους και καταμετρητές του ΚΕΑΔ και του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Με την απόφαση αρ. 8 ημερομηνίας 01.08.2011 η πλειοψηφία αυτής της επιτροπής υπεξαίρεσε 6 έγκυρους ψήφους του  Ζήσου Λούτση και ανέδειξε νικητή με 1 ψήφο διαφορά το Σωκράτη Σπύρο, παρά τις έντονες ενστάσεις της ΕΕΜΜ. 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των Τιράνων, σε απευθείας μετάδοση στα τηλεοπτικά κανάλια άνοιξε μπροστά στις κάμερες τους φακέλους που υπήρχαν τα αμφισβητούμενα και αποκάλυψε ότι από την Εφορευτική Επιτροπή του Δελβίνου 2 έγκυροι ψήφοι του Λούτση είχαν χρεωθεί στο σύνολο του Σπύρου και 4 έγκυροι του Λούτση θεωρήθηκαν άκυροι. Τα στοιχεία αυτά είναι ξεκάθαρα αποτυπωμένα στην απόφαση αρ. 1210 ημερομηνίας 05.06.2011 της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και δεν αμφισβήτησε κανένα από τα μέλη της Επιτροπής, αλλά και ούτε ο ίδιος ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ που ήταν παρών. Και ήταν ανεξήγητη η άρνηση της ψήφου από τα δύο σοσιαλιστικά μέλη της Εφορευτικής στον πίνακα των αποτελεσμάτων που σύμφωνα με τη νέα συνάθροιση έδωσε το προβάδισμα στο Λούτση με 1.238 ψήφους έναντι των 1.233 του Σπύρου.
    Με αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία και τη λεπτομερή ανάλυση που εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή  στην απόφασή της ήταν αδιανόητο το Εκλογοδικείο να μην επικύρωνε τη νίκη του Λούτση. Κι αυτό αναμενόταν. Δυστυχώς όμως, το Εκλογοδικείο, αποφάσισε κάτι άλλο: να αφήσει σε ισχύ την απόφαση Δελβίνου με το αποτέλεσμα 1.236 Σωκράτης Σπύρος και 1235 Ζήσος Λούτσης και ανέδειξε νικητή με μία ψήφο διαφορά το Σωκράτη Σπύρο.

Το γεγονός ότι πέρα από το Εκλογοδικείο δε μπορείς να αποτανθείς για ένσταση σε κανέναν άλλον θεσμό εντός και εκτός της χώρας, στραγγάλισε βίαια τη λαϊκή ετυμηγορία και επικύρωσε τη νοθεία που οι πολίτες της Φοινίκης, αλλά και όλη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα θα τη θυμούνται.


από την εφημερίδα MEGA BHMA Οκτώβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου