Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Λιβαδειά: καθημερινός προβληματισμός


Στις αρχές Νοεμβρίου συνήλθαν στη Λιβαδειά εκπρόσωποι του ΕΕΜΜ-MEGA από τα 14 χωριά της Επαρχίας ώστε να συζητήσουν και συντονίσουν τις ενέργειές τους με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Κόμματος κύριος Χρήστος Κίτσιος.
Ο κύριος Ηλίας Καλυβιώτης, υποψήφιος έπαρχος της Λιβαδειάς και συντονιστής αυτής της συνάντησης  εξ αρχής ευχαρίστησε γι’ ακόμη μία φορά τους συνεργάτες του που έδωσαν έναν πολιτισμένο γενναίο αγώνα στην αναμέτρηση της 8ης Μαΐου και τόνισε ότι το Κόμμα των Ελλήνων είναι και θα είναι παρόν και δυναμικό στην αντιπολίτευση για την προστασία των πολιτών τόσο στο συμβούλιο, όσο και στην πολιτική του δραστηριότητα στη Λιβαδειά για να μπορέσει να αποτρέψει κάθε μεροληπτική στάση και μεταχείριση της τοπικής εξουσίας απέναντι στους πολίτες και να συμβάλει για την πρόοδο της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος επικεντρώθηκε σε δύο επιτακτικά θέματα: 
την απογραφή του πληθυσμού και την εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών εντός του Κόμματος. Για το πρώτο θέμα τόνισε ότι:

«Οι χειρισμοί της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ σχετικά με την απογραφή ήταν  επιπόλαιοι και βεβιασμένοι. Εμείς ως κόμμα προτείναμε τη σύγκλιση στρογγυλής τράπεζας με όλους τους παράγοντες της Μειονότητας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, στην οποία θα καταλήγαμε από κοινού σε μία συλλογική απόφαση, μετά από αξιολόγηση των υπέρ και των κατά της απογραφής, αλλά η πρόταση αυτή δεν εισακούστηκε. Ο περίεργος αυτός σχηματισμός Ομόνοια-ΚΕΑΔ εξακολουθεί να ενεργεί αυταρχικά, ανεύθυνα και ανέντιμα απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, αφού από τη μία κάνει έκκληση για αποχή και από την άλλη σε όλες τις επαρχίες οι δικοί του επιλεγμένοι απογραφείς εφαρμόζουν κατά γράμμα τον αλβανικό νόμο. Εμείς, όπως παρατηρήσατε, καταγγείλαμε δημοσίως τις αντισυνταγματικές τροποποιήσεις του νόμου "Περί γενικής απογραφής πληθυσμού και ακινήτων", αλλά και την αρνητική για την εθνικότητα απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και δεσμευτήκαμε να ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό διεκδίκησης στη χώρα και στους διεθνείς οργανισμούς. Αυτό όμως δε μας εμπόδιζε να συμμετείχαμε ενεργά στην απογραφή αλλά και στον έλεγχό της για να αποδειχτεί περίτρανα η δυναμική και ιστορική παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η αποχή έδωσε λαβή σ’ εκείνα τα κυκλώματα που επέμεναν και επιμένουν να απαλειφτούν από το ερωτηματολόγιο η εθνικότητα, το θρήσκευμα και η μητρική γλώσσα.
Το χάος που δημιουργήθηκε απ’ αυτούς τους χειρισμούς θα δυσχεράνει περισσότερο τη θέση μας και αυτή η απογραφή που επαναλαμβάνεται μια φορά στα δέκα χρόνια δε θα γίνει αποδεκτή από τους ενδιαφερόμενους. Εντωμεταξύ οι αριθμοί που θα προκύψουν θα αποτελέσουν αφορμή για άκαρπο διάλογο που πάντα δυσκολεύει την πραγματική λύση των προβλημάτων»

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων τόνισε ότι το μέγεθος, ή η δύναμη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν εξαρτάται από τις δηλώσεις των πολιτικών ή των πατριδοκάπηλων αλλά από το γεγονός πόσο ενεργή παρουσιάζεται η παρουσία μιας μειονότητας στα πολιτικά και κοινωνικά πεπραγμένα της χώρας.
Σχετικά με το θέμα τον εσωκομματικών εκλογών ο πρόεδρος επισήμανε τη σημασία τους που για πρώτη φορά γίνονται δημοκρατικές στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα και οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε το καταστατικό και τον εκλογικό κανονισμό για να προκύψει ένα Εθνικό Συμβούλιο που να αναλάβει πραγματικά τις τύχες του Ελληνισμού και να φέρει σε πέρας την αποστολή ενός εθνικού ελληνικού πολιτικού σχηματισμού στην Αλβανία. 

Δικαιούται κάθε ΄Ελληνας να συμμετέχει σ’ αυτή τη διεργασία και μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία να προκύψουν οι καλύτεροι εκπρόσωποι. Οι παρευρισκόμενοι επανήλθαν  στα καθημερινά προβλήματά τους τονίζοντας με έμφαση τις παρατηρήσεις τους για την τοπική αυτοδιοίκηση της Λιβαδειάς, όπου ο έπαρχος και το προσωπικό του τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Ελήφθη από κοινού η απόφαση να σταλθεί επιστολή στον Περιφερειάρχη και στην Κυβέρνηση γ’ αυτή τη στάση του Επάρχου και  οι σύμβουλοι του κόμματος να θέσουν επερώτηση στο συμβούλιο για τη στάση αυτή.


από την εφημερίδα MEGA BHMA Noέμβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου