Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕ.Β.Α: Οι Βορειοηπειρώτες είναι όμηροι της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαΐας Σταύρος Γκίνος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Προιστάμενο του τμήματος πολιτογραφήσεων ομογενών αλλοδαπών της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών,Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης  Χρήστο Β. Σαριτζόγλου σχετικά με την πορεία έκβασης της απόδοσης της Ελληνική Ιθαγένειας από το τμήμα αυτό στους Βορειοηπειρώτες. 

Ο κ. Σαριτζόγλου όπως και οι εισηγητές του τμήματος είπαν πως έχει λυθεί το θέμα που υπήρχε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στους φακέλους λόγο του ότι κάθε φορά που αλλάζει ο υφυπουργός οι φάκελοι που έχουν σταλεί για υπογραφή στο γραφείο του, ξαναεπιστρέφουν στους εισηγητές για να ξαναελεγχθούν και πάλι από τους ίδιους και να ξανασταλούν στον καινούριο Υφυπουργό. 

Γίνεται λόγος για πάνω από 600 φακέλους που πηγαίνουν και έρχονται από τα γραφεία των εισηγητών στα γραφεία των Υφυπουργών και το αντίστροφο χωρίς ποτέ να υπογράφονται γιατί τυχαίνει να αλλάζει ο Υφυπουργός, την μία με την Μεταβατική Κυβέρνηση και την άλλη τώρα με την Προσωρινή. 

Ο Πρόεδρος της ΝΕ.Β.Α. εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και ζήτησε από τους υπευθύνους να επισπεύσουν τη διαδικασία της απόδοσης  βρίσκοντας κάποια λύση ώστε να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τέλος ο κ. Σαριτζόγλου είπε πως είδη συζητάμε αυτό το θέμα ώστε να αναλάβει την υπογραφή των φακέλων ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής κ. Ανδρέας Τάκης.                                                                  
                                                        
ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου