Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ανέστης Δημογιάννης Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αυλώνας


Ο Ανέστης Δημογιάννης μαθηματικός και περιφερειακός σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας από το Δήμο Χειμάρρας ψηφίστηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αυλώνας.

Έναντι της υποψήφιας της αριστερής συμμαχίας Μπρεσίντα Μερσίνι, ο Δημογιάννης απέσπασε από τo σύνολο των 59 τις ψήφους 37 συμβούλων. Ενώ στην αναμέτρηση μεταξύ του Χαράλαμπου Παντέχη του ΚΕΑΔ και του Δημητράκη Λιάπα του Χριστιανοδημοκρατικού για τη θέση του αντιπροέδρου αναδείχτηκε ο δεύτερος με 33 ψήφους έναντι του πρώτου που πήρε 26 ψήφους.

Η ήττα του Παντέχη φαίνεται να χρεώνεται στη διάσπαση της Αριστεράς Συμμαχίας και στη διαρροή συμβούλων του ΚΕΑΔ για να περάσουν με τη δεξιά όπως διαμήνυσε στον τύπο πριν μερικές μέρες ο αρχηγός τους ο Ντούλε. Από έγκυρες πηγές ενημερωθήκαμε ότι ο κύριος Παντέχης αμέσως μετά την ψηφοφορία εξέφρασε τη δυσφορία του για την υπονομευτική στάση του προέδρου του ΚΕΑΔ και των έπαρχων που του την έφεραν για δεύτερη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές και υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Ομόνοιας Παραρτήματος Αγίων Σαράντα που ανέλαβε πριν περίπου ένα χρόνο. Η απουσία του στην εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Αγίων Σαράντα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας.

Ο κύριος Δημογιάννης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύνταξη της εφημερίδας μας αμέσως μετά την ανάληψη του καθήκοντος δήλωσε: « Με την αναβάθμιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες και για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή. Πρώτο και κύριο είναι το θέμα της κατοχύρωσης των ιδιοκτησιών και παράλληλα η διευκόλυνση στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Εμείς οφείλουμε να συνεργαστούμε με όλες τις αυτοδιοικητικές μονάδες και την κυβέρνηση για να εξασφαλίσουμε περισσότερα κονδύλια για την ανάπτυξη, την παιδεία και των πολιτισμό, αρκεί να είμαστε σοβαροί στην κατάρτιση και παρουσίαση περιφερειακών και τοπικών μελετών μελετών  από τις οποίες επωφελούνται περισσότεροι πολίτες».

MEGA BHMA Οκτώβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου