Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Βάλλεται διαρκώς η ασφάλεια των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο


Δεν υπάρχει Ελληνικό χωριό, ναός, οικείες, επιχειρήσεις που το τελευταίο διάστημα να μην έχουν πληγεί από επιθέσεις διαρρηκτών ή ληστών. Το φαινόμενο αυτό  πλέον πέρασε στα συνηθισμένα γιατί και η πρόληψη από το κράτος υστερεί, ενώ οι περιπτώσεις εξιχνίασης υπολείπονται από την αστυνομία.

Την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν σε όλο το χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας 169 τέτοιες περιπτώσεις με τεράστιο κόστος για τους πληγέντες και καμία απ' αυτές δεν έτυχε της ημερήσιας διάταξης των δικαστηρίων. Οι αστυνομικοί της δημοσίας τάξεως που υπηρετούν στα χωριά μας παραμένουν στις θέσεις τους, η τοπική αυτοδιοίκηση σιωπεί και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Κόμματός μας και άλλων φορέων της Μειονότητας. 

Φέτος οι ληστείες γίνονται επιδημία και οι ΄Ελληνες αισθάνονται τρομοκρατημένοι από αυτή την κατάσταση.

Τις περιπτώσεις ληστειών καταγράφει καθημερινά επιτελείο του Κόμματος των Ελλήνων για να αποστείλει σύντομα υπόμνημα προς την κυβέρνηση και ειδικά προς το αρμόδιο Υπουργείο να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφάλειας των πολιτών και πρόληψης από τα κακοποιά στοιχεία. Στα πλαίσια αυτά ο πρόεδρος του Κόμματος ΕΕΜΜ, Χρήστος Κίτσιος ζήτησε να συναντηθεί εκτάκτως με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νισιάνι, να του παρουσιάσει και το αίτημα για ένταξη και Ελλήνων στις γραμμές της αστυνομίας στους νομούς Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Αργυροκάστρου και στο Δήμο Χειμάρρας ως εγγύηση για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών μας
            
 *  Πέντε φορές χτύπησαν στο φυτώριο του Δημήτρη Μήτση, στη Λιβαδειά, οι ληστές. Τη μια του κλέψανε 6 κυψέλες, την άλλη του κάψαν ένα τρακτέρ. Η πρόσφατη όμως ήταν καταστροφική:
μέσα σε μια νύχτα του πήραν 3.000 ελαιόδεντρα. Και του άφησαν μια απειλητική επιστολή στο θερμοκήπιό του «Θα σου κλείσουμε το φυτώριο». 
Ο Δημήτρης τρέχει στην αστυνομία και ενώ έχει εντοπίσει από τις προηγούμενες κλοπές τις κυψέλες του, ακόμα δεν ενεργούν τα όργανα της τάξης να συλλάβουν τους κλέφτες και να του επιστρέψουν την περιουσία του.           
             
 *  Στη Μπίστρισσα άγνωστοι ξερίζωσαν 11 ρίζες ελιές στο περιβόλι της οικογένειας της  Βιτωρή Τσαούση, που είχε φυτέψει την προηγούμενη χρονιά, ενώ στη Αβαρίτσα κατέστρεψαν ενός ιδιοκτήτη περίπου 3 στρέμματα φρουτόδεντρα, τα οποία είχε μεγαλώσει με μεγάλο κόπο και κόστος όλα αυτά τα  τελευταία χρόνια.
           
 *  Στο Μπραϊλάτι οι διαρρήκτες μπήκαν στα σπίτια του Θεοφάνη Νίκου και του Μάνθιου Κάτση και έκλεψαν καλώδια, το καζάνι της ρακής, υδραντλίες και άλλα αντικείμενα. Φαίνεται ότι η ομάδα των ληστών είναι οι ίδιοι που είχαν κλέψει πέρυσι τα ίδια αντικείμενα σε 5 σπίτια στο χωριό Κρόγγι, στην Κρανιά και στην Αρδάσοβα.

 *  Στην περιοχή του Θεολόγου οι κλέφτες εξακολουθούν να ρημάζουν τα σπίτια. Αυτή τη φορά στόχος τους ήταν το χωριό ΄Αγιος Ανδρέας όπου από 12 οικογένειες αφαίρεσαν τις υδραντλίες και τα καλώδια, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες χωρίς νερό, το οποίο αντλούσαν από τα ιδιωτικά πηγάδια τους.

 *  Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις διαρρήξεων οικειών και επιχειρήσεων και στην πόλη των Αγίων Σαράντα: 40 χαλιά, 15 κοστούμια, 150 κιλά κρασί και ένα μεγάλο φορητό πλυντήριο  πήραν με φορτηγό τη νύχτα οι διαρρήκτες από την επιχείρηση στεγνοκαθαριστηρίων της Α. Κατσιάνη.


εφημερίδα MEGA BHMA  07.12.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου