Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τι μέλλει γεννέσθαι με τους πατριώτες Έλληνες διπλωμάτες;


— Σε πλήρη διάλυση οδηγείται το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς μετά τη συρρίκνωση των οικονομικών απολαβών έρχεται η εφεδρεία και δίνει το τελειωτικό χτύπημα. Διοικητικοί υπάλληλοι που είναι η ψυχή της λειτουργίας του υπουργείου και φυσικά δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν, με δεδομένο τον περιορισμό των προσλήψεων, οδηγούνται σε εφεδρεία, αφήνοντας στον αέρα ολόκληρες διευθύνσεις.

— Η προσπάθεια που είχε καταβάλει ο κ. Λαμπρινίδης να πείσει τους συναρμόδιους υπουργούς ότι πρέπει να εξαιρεθούν όλοι οι κλάδοι του ΥΠΕΞ από την εφεδρεία δεν ευοδώθηκε και οι μόνοι που εξαιρέθηκαν, για άλλους λόγους όμως, ήταν όσοι διοικητικοί υπηρετούν τώρα στο εξωτερικό.

— Ο λόγος ήταν φυσικά οικονομικός, γιατί θα έπρεπε να υπολογιστεί το κόστος μετακίνησής τους από το εξωτερικό στο Κέντρο προκειμένου να μπουν στην εφεδρεία. Οπότε προκρίθηκε η βολική λύση: Μένουν στη θέση τους μέχρι να έρθει η στιγμή της μετακίνησής τους στην Ελλάδα, οπότε πάνε κατευθείαν στην εφεδρεία.

— Καταλαβαίνετε τι μαχαίρια έχουν να βγουν και τι νέες πελατειακές σχέσεις θα δημιουργηθούν... Οι κολλητοί θα διατηρούν στην πρεσβεία τους το διοικητικό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των Αρχών των οποίων προΐστανται και οι υπόλοιποι θα ψάχνουν να βρουν γραμματέα ή τεχνικό επικοινωνιών...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Το σχόλιο του ιστολογίου ΤΟ ΟΡΑΜΑ: Αυτές είναι οι εξελίξεις στα ενδότερα του Υπουργείου  Εξωτερικών, αφού κατά πως φαίνεται η οικονομική κρίση "χτύπησε" και το Διπλωματικό Σώμα.
Κάνουμε αυτή την αναφορά επειδή δεν γίνεται να μην πάει ο νους μας σε διπλωμάτες που επιτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Για παράδειγμα είμαστε σε γνώση να γράψουμε ότι ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός από τότε που έληξε (ή του έληξαν) η θητεία του ως Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά, στις 24 Οκτωβρίου 2011, παραμένει παροπλισμένος, περιμένοντας από το ΥΠΕΞ να του αναθέσει την νέα του αποστολή.
Από την πλευρά μας δεν έχουμε από το να ευχηθούμε τόσο στον πρώην Πρόξενο μας όσο και στους εν αναμονή διπλωμάτες την ταχύτερη δυνατή ανάθεση νέων καθηκόντων προς το καλό της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου