Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση του Προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της ΝΔ και τον Τομεάρχη Εξωτερικών

139Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 αντιπροσωπεία της ΕΕΜΜ - MEGA με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Κίτσιο είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς και τον Τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ. κ.Χρήστος Γιάνναρης.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την χαρά του για αυτή την πρώτη επαφή γνωριμίας με τον ελληνικό φορέα της Αλβανίας αλλά και την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση του προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Με το πέρας της συζήτησης ο Τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
“Το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του προέδρου Αντώνη Σαμαρά για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, όπως ξέρετε είναι έντονο και διαρκές και επιβεβαιώνεται συνεχώς. Αυτό ήταν και το κίνητρο για τη σημερινή συνάντηση. Να ευχαριστήσω όλους όσους έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων τον Πρόεδρο κ. Κίτσιο και όλους εσάς που ήσασταν παρόντες εδώ. Εμείς πιστεύουμε σε μία παρουσία ενωτική για τον Ελληνισμό που ζει εντός των συνόρων του αλβανικού κράτους. Θεωρούμε ότι αποτελεί στοιχείο πλούτου για τη σημερινή Αλβανία η ύπαρξη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και αποτελεί την καλύτερη και πιο στέρεα γέφυρα για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας, αλλά και την πιο στέρεα γέφυρα που συνδέει την Αλβανία με τις Βρυξέλλες, με την καρδιά της Ευρώπης. Ο δρόμος της Αλβανίας προς τις ευρωπαϊκές δομές, που τον βοηθάμε όλοι και θέλουμε η γειτονική χώρα να βαδίσει σε αυτό το δρόμο,περνάει μέσα από το σεβασμό και την αναβάθμιση των πάσης φύσεως δικαιωμάτων του εκεί Ελληνισμού.Ως εθνικό κέντρο είμαστε δίπλα σας, τιμούμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και βεβαίως θεωρούμε ότι μέσα από αυτό αναβαθμίζουμε και προάγουμε τις σχέσεις της Ελλάδος με τη γειτονική μας Αλβανία. Οι δυο λαοί είναι γείτονες, έχουμε παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας τους οποίους τιμούμε, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάνε τα αλβανικά κόμματα, να μην ξεχνάει η αλβανική πολιτική ηγεσία ότι η μόνη στέρεα γέφυρα είναι ακριβώς ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο, καλές αντοχές σε όλους, να είστε καλά”.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του κόμματος “Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον” κ. Χρήστος Κίτσιος δήλωσε τα εξής:
“Το Κόμμα των Ελλήνων εγκαινίασε σήμερα μία σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει η σωστή ενημέρωση τους σχετικά με το πρόγραμμα και τους στόχους της ΕΕΜΜ καθώς και για τα προβλήματα που βιώνει καθημερινά ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στα πάτρια εδάφη. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς και με τον Τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, όπου κάναμε μία λεπτομερή ενημέρωση για τους λόγους ίδρυσης του εθνικού φορέα και συμφωνήσαμε με την άποψη που έχουμε ήδη εκφράσει, ότι από δω και στο εξής θα πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη στρατηγική για την επίλυση των καίριων ζητημάτων όπως είναι το περιουσιακό, η παιδεία, η ασφάλεια, και το σημαντικότερο, η τελευταία απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για την αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά των ληξιαρχείων. Η συνάντηση αυτή μας εμπνέει τη σιγουριά για μία ειλικρινή και πολύ καλή συνεργασία με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου