Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Βαγγέλης κερνάει Βασίλης πίνει: Το φάντασμα της Ομόνοιας σβήνει 21 κεράκια αλλά δεν θα έχει τούρτα για όλους

Η ομάδα που διαχειρίζεται την Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. Ομόνοια, για την ακρίβεια το φάντασμα της, αφού εδώ και δύο χρόνια και τυπικά πλέον αποτελεί υποκατάστημα του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατ' επέκταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, θα διοργανώσει σήμερα στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου την καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση της ιστορικής πια οργάνωσης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Στην τελευταία για το 2011 εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR φιλοξενούμενος τηλεφωνικά ήταν ο πρόεδρος - βιτρίνα της ομάδας διαχείρισης της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, ο οποίος ουσιαστικά δεν έκρυψε καθόλου την πραγματικότητα όσον αφορά την ισχύ της οργάνωσης απέναντι στο PBDNJ αλλά και την ίδια της τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της. Ότι πρόκειται δηλαδή για ένα τσιφλίκι μίας στενής παρέας, που θα μιλάει στο όνομα του Ελληνισμού κι ας μην τον εκφράζει στην ουσία κατά μεγάλο ποσοστό, εφαρμόζοντας την γνωστή χοτζική τακτική "όποιος δεν συμφωνεί με μας τους πέντε-δέκα είναι προδότης".

Όμως ο πρώην Δήμαρχος Χιμάρας φαινόταν εντελώς εκτός πραγματικότητας όσον αφορά τους λόγους που έχασε τη δημαρχεία με την ήττα του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές από το Γιώργο Γκόρο. Υποστήριξε ότι έχασε με μόλις 80 ψήφους κι αυτό γιατί 160 ψηφοφόροι επέλεξαν για Δήμαρχο  τον υποψήφιο του EEMM-MEGA Δημήτρη Λάζαρη, κάτι που δημιούργησε διάσπαση στο ελληνικό στοιχείο της Χιμάρας και έδωσε τον Δήμο στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Αλήθεια όμως, από που είχε ο κ. Μπολάνος αυτή τη βεβαιότητα ότι όσοι επέλεξαν Λάζαρη, αν δεν κατέβαζε υποψήφιο το Κόμμα των Ελλήνων, θα ψήφιζαν την αφεντιά του;
Γιατί ο κατ' επίφαση πρόεδρος της "Ομόνοιας" αγνοεί την πραγματικότητα πως τα ποσοστά του υποψηφίου του αδελφού PS υπερδιπλασιάστηκαν από τις προηγούμενες εκλογές;
Γιατί ο πρώην Δήμαρχος δεν μας λέει ότι αν γινόταν ψηφοφορία αποκλειστικά από τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Χιμάρας ο Γκόρος θα έπαιρνε ποσοστό άνω του 70%;
Ο Βασίλης Μπολάνος θα είχε δικαίωμα να κρίνει αν ευθύνεται το Κόμμα των Ελλήνων για την ήττα του μόνο εφόσον το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας κατέβαζε υποψηφίους στις οκτώ αναγνωρισμένες Επαρχίες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπου σε αυτές ως γνωστόν το PS υποστήριξε ανοικτά και με κάθε μέσον τους υποψηφίους του PBDNJ.

Όπως και την περίοδο μετά τις βουλευτικές του 2009 έτσι και τώρα οι άνθρωποι του κατεστημένου εντός της ΕΕΜ δεν έχουν καμία διάθεση να κάνουν αυτοκριτική (μία λέξη παντελώς άγνωστη ούτως ή άλλως γι΄αυτούς) αλλά πάντα για κάθε τι κακό που τους συμβαίνει πρέπει να φταίνε κάποιοι άλλοι, που συνήθως τους χαρακτηρίζουν ως "διασπαστές". Οι ίδιοι έχουν το παπικό αλάθητο και όποιος τολμήσει να τους ασκήσει κριτική είναι αιρετικός που πρέπει να ριχτεί στην πυρά.

Έτσι και στην περίπτωση της Χιμάρας ο πρώην Δήμαρχος δεν παραδέχεται τη μεγάλης αλαζονεία που επέδειξε απέναντι στους συμπολίτες του ειδικά κατά την δεύτερη τετραετία της δημαρχίας του.
Η εξυπηρέτηση των καθημερινών προβλημάτων τους ήταν ψιλά γράμματα μάλλον μπροστά στο "εθναρχικό" έργο που είχε να επιτελέσει.

Σχετικά με τα της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ και του "ενωτικού" της έργου, οι παραγωγοί της εκπομπής του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ  "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" Αθηνά Κρεμμύδα και Αλέξανδρος Κορακίδης ρώτησαν τον κ. Μπολάνο για τη στάση που κράτησε ο κ. Μπολάνος στην πρόταση του ΕΕΜΜ-MEGA για το θέμα της απογραφής.
Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστος Κίτσιος ως γνωστόν είχε στείλει ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της Ομόνοιας ώστε να αναλάβει την σύγκλιση όλων των πολιτικών δυνάμεων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού προκειμένου να συζητήσουν γύρω από ένα τραπέζι και να χαράξουν μία κοινή γραμμή πάνω σε αυτό το υψίστης σημασίας εθνικό θέμα.

Ο κ. Μπολάνος είπε λοιπόν ότι η Ομόνοια συνεργάζεται με το ΚΕΑΔ και το ΚΕΑΔ με την Ομόνοια και όποιος ανήκει στην οργάνωση ανήκει και στο κόμμα!
«Μεταξύ της οργάνωσης και του κόμματος υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και μέσα από αυτά εκφράζεται η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με διασπαστικούς φορείς που ακολουθούν διαφορετική γραμμή από αυτή της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ, που αυτά τα δύο είναι ένα και το αυτό» δήλωσε χωρίς δισταγμό ο πρώην Δήμαρχος Χιμάρας.
Βαγγέλης κερνάει Βασίλης πίνει δηλαδή!

Βέβαια το κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA έστειλε την επιστολή για συνεργασία πριν αποφασίσει τη δική του στάση στο θέμα της απογραφής κι' αυτό γιατί επιθυμούσε μία κοινή γραμμή απ' όλο το φάσμα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Αφού ο Μπολάνος το είπε ξεκάθαρα ότι η Ομόνοια συνεργάζεται με τον εαυτό της δηλαδή το ΚΕΑΔ. Τι ανάγκη τις έχουμε τις συνεργασίες με άλλους; Η "ενότητα" των Βορειοηπειρωτών δεν χρειάζεται διάλογο και προτάσεις παρά μόνο επιτυγχάνεται κάτω από το σκήπτρο του συντρόφου ισόβιου προέδρου του PBDNJ δηλαδή του ηγέτη των μειονοτικών όλης της Αλβανίας!

Η Αθηνά και ο Αλέξανδρος ρώτησαν στο τέλος για τον αν θα είναι ανοικτή σε όλους τους Έλληνες η εκδήλωση για την επέτειο της Ομόνοιας και όταν πήραν καταφατική απάντηση από τον "πρόεδρο", εστίασαν στο αν θα σταλεί πρόσκληση και στην ΕΕΜΜ για να τους απαντήσει ο κ. Μπολάνος:
«Τα κόμματα τα κάνει ο λαός, αυτό είναι ένα κόμμα που έχει μόνο απόφαση δικαστηρίου».
Σίγουρα ο υπο-πρόεδρος αγνοεί ή κάνει πως αγνοεί ότι το Κόμμα των Ελλήνων στις Δημοτικές Εκλογές μπορεί να μην ανέδειξε τυπικά Έπαρχο, αλλά ανέδειξε επαρχιακούς συμβούλους σε όλα τα Επαρχιακά Συμβούλια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε βασικά ακόμα είναι αν η ομάδα διαχείρισης της Ομόνοιας θα φανεί ευγνωμονούσα σε αυτά τα γενέθλια και κόψει ξεχωριστά κομμάτια από την τούρτα για φορείς, κόμματα, πρόσωπα και κοινότητες "μη προδοτικού χαρακτήρα" που την ενίσχυσαν και με το παραπάνω στο πρόσφατο παρελθόν, όπως το ΠΑΣΟΚ, το PS, την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, τον πρώην Πρόξενο Αργυροκάστρου και τους Τσάμηδες.
Άλλωστε στα επινίκια γλέντια του Μαΐου και του Αυγούστου του 2011 μαζί έσερναν το χορό...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου