Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


του Βλάση Γιαννόπουλου

(Ο Β. Γιαννόπουλος είναι ένας προβληματισμένος διανοούμενος για την τύχη και τα δίκαια των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Έχει προσφέρει πολλά με τις απόψεις του και τη δράση του στα 20 αυτά χρόνια της δημοκρατίας. Εκείνο που ειδικά τον χαρακτηρίζει είναι ότι παίρνεται με την ουσία των προβλημάτων κάνοντας υπερβάσεις στα δευτερεύοντα. Επιμένει όχι σε μια ενότητα θεωρητική αλλά ουσιαστική).

  Ύστερα από το άνοιγμα των συνόρων ο περισσότερος κόσμος από τα μέρη μας  μετανάστευσε σε διάφορες περιοχές του ελλαδικού χώρου αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες .
  Οι  καιροί άλλαξαν, δυσκόλεψαν, εμείς έχουμε μείνει λίγοι και δεν είναι ούτε δυνατόν ούτε σωστό να διασπαστούμε.
  Είναι καιρός να αφήσουμε κατά μέρος τις διαφωνίες, τα προσωπικά συμφέροντα, τον εγωισμό και την μεγαλομανία. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που περνούν τα μέρη μας. Είναι καιρός να αρχίσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι διαβουλεύσεις, διαφορετικά η ιστορία και ο καιρός θα μας κρίνουν ως ανεύθυνους. Είναι απαράδεκτο να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε. Το ξανατονίζω, ύστερα από την μαζική μετανάστευση έχομε μείνει λίγοι, πρέπει να προστατεύσουμε τον τόπο μας,  τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, για να μπορέσουν αύριο τα παιδιά μας να γυρίσουν  ελεύθερα στον τόπο τους και στις περιουσίες τους, στις εστίες τους.

   Στις βουλευτικές εκλογές του  2009 εξαιτίας των χειρισμών των κομμάτων, όπως και στις τοπικές εκλογές αργότερα, δεν ήμασταν ενωμένοι και ξανά χάσαμε, δεν κερδίσαμε τίποτε. Το ίδιο συνέβη τελευταία και με την απογραφή του πληθυσμού. Γι’ αυτό είναι επείγον, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων και της Ομόνοιας, να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά τους συμφέροντα και σε πλήρη συναίνεση, να πάρουν θετικές αποφάσεις.
Η συναίνεση είναι μονόδρομος. Πλησιάζουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές. Κάθε καθυστέρηση για συναίνεση θα είναι σε βάρος όχι μόνον των δικών μας κομμάτων, αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού στο χώρο μας. Στο αλβανικό κοινοβούλιο πρέπει να μας αντιπροσωπεύουν οι δικοί μας και όχι εκείνοι που συμμετέχουν από τα αλβανικά κόμματα.

  Στη  δημοκρατία υπάρχουν απόψεις,  υπάρχουν διάφοροι φορείς. Με τη συναίνεση όλων αυτών και μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων και μόνον εννοείται η πραγματική ενότητα του λαού μας, η οποία είναι τόσο απαραίτητη.
  Ο καιρός του μονοκομματισμού τελείωσε. Ιδρύθηκε ελληνικό κόμμα, το λεγόμενο «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον». Συγχαίρω τους νέους αυτούς που το ίδρυσαν γιατί δεν είχαμε και ούτε η Αλβανία το ενέκρινε, τότε, σε εθνική βάση. Η ίδρυση ελληνικών φορέων θα πει δύναμη, θα πει δύναμη μόνον εάν εμείς την αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη. Επιμένω, συναίνεση, επιμονή στη συναίνεση, μαζί όλοι οι ελληνικοί φορείς για τα δικαιώματά μας, για προκοπή στον τόπο μας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου