Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Το Κόμμα των Ελλήνων για την εισβολή στο σπίτι του Ναούμ Ντίσιου


   Άγιοι Σαράντα, 28.01.2012 

Χθες το απόγευμα 20 κουκουλοφόροι άνδρες της αλβανικής αστυνομίας χωρίς να υποδείξουν ένταλμα συλλήψεως, εισέβαλλαν
βίαια στο σπίτι του προέδρου της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλους του Προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων, Ναούμ Ντίσιο, προκαλώντας τρόμο και φόβο στην οικογένειά του.
Εντωμεταξύ χθες το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Κορυτσάς απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης Ντίσιου για μη εκτέλεση της ποινής, που επέβαλλε το Εφετείο έως ότου η υπόθεση εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η υπεράσπιση Ντίσου θεωρεί πως η σημερινή απόφαση δεν είναι τελεσίδικη.Αυτό αναμένεται να γίνει εντός δέκα ημερών ξανά από το Εφετείο.
Η αδιαλλαξία της δικαιοσύνης να μην αναστείλει τη φυλάκιση του κύριου Ντίσιου και η ανυπομονησία της αστυνομίας να  βάλλει  οπωσδήποτε  χειροπέδες στο άνθρωπο που εξέφρασε ελεύθερα την εθνική του οντότητα, επιβεβαιώνουν περίτρανα την κοινή διαπίστωση ότι στη χώρα αυτή θα χρειαστεί πολύς κόπος και χρόνος να πρυτανεύσει η δημοκρατία και η πραγματική δικαιοσύνη.
Παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες του Κόμματος των Ελλήνων και όλων των οργανώσεων του Ελληνισμού της Αλβανίας για την άδικη αυτή απόφαση, τα όργανα του κράτους, εμπνεόμενα και από την ανθελληνική προπαγάνδα εθνικιστικών κύκλων στη χώρα, εξακολουθούν να τηρούν την ίδια στάση απέναντι στους αδύναμους και απροστάτευτους πολίτες διαφορετικής καταγωγής.
Στις συνθήκες αυτές ο Ελληνισμός στην Αλβανία αισθάνεται ανασφαλής, τρομοκρατημένος και αβέβαιος για το μέλλον του σ΄αυτή τη χώρα.
Η καταδίκη και φυλάκιση του κ. Ναούμ Ντίσιου είναι πολιτικό κατασκεύασμα από ανθελληνικά στοιχεία και στοχεύει να αποστομώσει τον Ελληνισμό στον αγώνα διεκδίκησης των μειονοτικών δικαιωμάτων στην Αλβανία.
Το Κόμμα των Ελλήνων απευθύνεται με  έκκληση στους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ στην Αλβανία να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες που δε συνάδουν με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και δε συμβαδίζουν με το διαχρονικό συναινετικό πνεύμα μεταξύ εθνοτήτων και θρησκειών στην αλβανική κοινωνία.

                                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕΕΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου