Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Εναντίον των ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία


Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία με δελτίο Τύπου, που έστειλε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, καταγγέλλει  την απόφαση του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, για τη δημιουργία ελληνικών νεκροταφείων στην Αλβανία.
Σύμφωνα  με τη συμφωνία που υπεγράφη πριν από δέκα ημέρες και η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε από τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, προβλέπεται η δημιουργία νέων Ελληνικών Νεκροταφείων στην νότια Αλβανία.

Η  γνωστή πλέον αλβανική εθνικιστική οργάνωση σημειώνει ότι προτού λάβει μια τέτοια απόφαση η κυβέρνηση έπρεπε να απαιτήσει συνάντηση με την ελληνική πλευρά και να συζητήσει για τα δικαιώματα των Αλβανοτσάμηδων, ενώ στη δήλωσή της αναφέρει ότι πριν από λίγες ημέρες στο Εφετείο της Κορυτσάς καταδικάστηκε ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ομόνοιας γιατί έχτισε μνημείο στο χωριό της Μπομποστίτσας καταστρέφοντας τάφους των προγόνων των Αλβανών.

Από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα πρότεινε την αποπομπή του ηγέτη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Κρεσνίκ Σπαχίου από τη θέση του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης με την κατηγορία της κατάχρησης που έκανε ο τελευταίος στον νόμο και στα όργανα της δικαιοσύνης.
Αφού δηλαδή ο Σπαχίου εδώ και έναν χρόνο οργίασε με τις εξτρεμιστικές και ανθελληνικές του ενέργειες τώρα μεθοδεύεται η καθαίρεση του για να πολιτευτεί σαν ήρωας των Αλβανών...

Με πληροφορίες και από το www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου