Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η ΣΦΕΒΑ για την καταδίκη του Ναούμ Ντίσιου


Η βαριά καταδίκη του Βορειοηπειρώτη Ναούμ Ντίσιο από την Κορυτσά, εμφανίζει μια ιδιαίτερη σημειολογία γιατί συνδέεται με έναν τόπο θυσίας Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν για την ελευθερία της Βορείου Ηπείρου κατά την εποποιία του 1940-41.

 Στο χώρο αυτό, εδώ και 15 χρόνια, έχει ανεγερθεί απέριττο μνημείο όπου οι Έλληνες της Μπομποστίτσας τιμούν με ευλάβεια τη μνήμη δύο πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών, χωρίς να προβληθεί καμία διαμαρτυρία και πολύ περισσότερο καμία διεκδίκηση του συγκεκριμένου σημείου από Αλβανούς, ως χώρου ταφής προγόνων τους.

 Η ποινική αντιμετώπιση της υποθέσεως Ντίσιο αποτελεί προοίμιο για την καθαίρεση του μνημείου και εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια της προσπάθειας εξαφανίσεως της ιστορικής μνήμης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και της παρουσίας του Ελληνικού Στρατού σε μια γη που είναι Ελληνική από την αυγή της Ιστορίας. 

  Με τέτοιες λογικές «πορεύεται» η Αλβανία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση; 
Ρητορικό το ερώτημα αφού όπως είναι προφανές, η γειτονική χώρα διολισθαίνει επικίνδυνα στις ατραπούς της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» της οποίας ο ηγέτης Κρέσνικ Σπαχίου, είναι εν ενεργεία «δικαστής» και αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης που σήμερα «βαφτίζει» κακούργημα την πράξη του Ντίσιο και χθες χαρακτήρισε «πλημμέλημα» τη δολοφονία του αδελφού μας Αριστοτέλη Γκούμα!

 Ακούει κανείς στο Υπουργείο Εξωτερικών;

Αθήνα, 14-1-2012

Το ΚΔΣ της ΣΦΕΒΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου