Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ένας χρόνος φυλάκιση χωρίς αναστολή για το Ναούμ Ντίσιο!

Καταδικαστική ήταν τελικά η απόφαση που έβγαλε σήμερα το Εφετείο Κορυτσάς για τον πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλος του προεδρείου του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA Ναούμ Ντίσιο, όπου του επέβαλλε τελικά ένα χρόνο φυλάκιση χωρίς αναστολή!

Ο κ. Ντίσιος υπέβαλε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου της Κορυτσάς για φυλάκιση ενός χρόνου με την κατηγορία της σύλησης τάφων στο χωριό Μπομποστίτσα.
Ως γνωστόν στο χώρο πλησίον του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο πρόεδρος της Περιφέρειας Ομόνοιας Κορυτσάς έριξε τσιμέντο προκειμένου να δημιουργήσει τα σκαλοπάτια και το μονοπάτι που οδηγεί στο Μνημείο δύο Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών κατά τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο, που αναπαύονται εκεί από τον Νοέμβριο του 1940.
Όμως κάποιοι Αλβανοί εξτρεμιστές "ανακάλυψαν" ότι στο σημείο αυτό προϋπήρχαν τάφοι ομοεθνών τους οι οποίοι καταστράφηκαν όταν έγιναν τα έργα για την ανάδειξη και την ευκολότερη πρόσβαση στο Μνημείο.  

Η απόφαση του Εφετείου να μην αναστείλει την ποινή της φυλάκισης ενός έτους, προκάλεσε έκπληξη, αφού για μία περίπτωση πλημμελήματος, όπως άλλωστε κρίθηκε, δίνεται συνήθως αναστολή.
Σε επικοινωνία του ιστολογίου "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" με τον κ. Ντίσιο, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς επιβεβαίωσε αυτό που είχε δηλώσει και κατά τις παραμονές των Χριστουγέννων όταν και εκδικάστηκε η ποινή του, ότι δηλαδή «η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αναμενόμενο ότι θα έχει αρνητική κατάληξη αφού τα κριτήρια είναι καθαρά πολιτικά».
Και όντως, για τους Αλβανούς εθνικιστές δεν είναι εύκολο να αποδεχτούν ότι στην Κορυτσά υπάρχει ισχυρός Ελληνισμός που επιθυμεί να τιμά τις παραδόσεις και την ιστορία του. 

Ο Ναούμ Ντίσιος είναι υποχρεωμένος μέχρι το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου να παρουσιαστεί στην τοπική φυλακή ώστε να εκτίσει την ποινή του.

Τον διαβεβαιώσαμε ότι όλος ο Ελληνισμός - τουλάχιστον αυτός που σκέφτεται εθνικά - είναι στο πλάι του. Από κει και πέρα είναι στο χέρι μας να το αποδείξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου