Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Του Νίκου Αηδόνη           

 Μεγάλο κύμα  πολεμικής εναντίον του Χριστού  και του Χριστιανισμού διεξάγεται  τον τελευταίο καιρό.         

 Το μυθιστόρημα «Κώδιξ DAVINCI”, το ψευδεπίγραφο βιβλίο που το ονομάζουν, δυστυχώς, «Ευαγγέλιο του Ιούδα», μολονότι γράφτηκε 100 χρόνια μετά το θάνατο του Ιούδα, έδωσε αφορμή αλλά και θάρρος σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης να μιλούν για μετά Χριστόν περίοδο στον Δυτικό κόσμο.         


 Η πολεμική  αυτή άρχισε αμέσως μετά την  Ανάσταση του Χριστού. 
Γραμματείς  και Φαρισαίοι πλήρωσαν τους στρατιώτες που φύλαγαν τον τάφο του Χριστού λέγοντάς τους «Πείτε ότι, ενώ εμείς  κοιμόμασταν, ήλθαν οι μαθητές του Χριστού και έκλεψαν το σώμα του».
Όμως το κόλπο αυτό δεν έπιασε. Η Ανάσταση του Χριστού ήταν αναμφισβήτητη πραγματικότητα.

Τρεις αιώνες η Ρωμαϊκή  Αυτοκρατορία διώκει τον Χριστιανισμό.
Δεκατρία και πλέον εκατομμύρια  χριστιανοί μαρτύρησαν. Όμως και η  Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτυγχάνει. Ο Ρωμαίος αυτοκράτωρ  Κωνσταντίνος, το 313 μ.Χ., ασπάζεται τον Χριστιανισμό και γίνεται χριστιανός.         

 Η πολεμική  και η προπαγάνδα εναντίον του Χριστού και του Χριστιανισμού σχετίζεται ανά τους αιώνες από φιλοσοφίες και άλλες θρησκευτικές δοξασίες. Ο αθεϊστικός κομμουνισμός έφερε το μεγαλύτερο πλήγμα εναντίον του Χριστιανισμού. Και πιο το αποτέλεσμα; Το 1989 και αυτός ο κομμουνισμός, που έμοιαζε παντοδύναμος, έπεσε σαν χάρτινος πύργος.         

Η πολεμική εναντίον του Χριστού σήμερα γίνεται από μερικά διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης. Οι άνθρωποι αυτών των μέσων ενημέρωσης νομίζουν ότι «κατέχουν άπασαν την αλήθειαν». Υπάρχουν βέβαια και οι φωτεινές εξαιρέσεις και ακούγονται πραγματικές φωνές αλήθειας, η πραγματική φωνή που είναι ο ίδιος ο Χριστός.         

Ο Χριστός είναι η απόλυτη αλήθεια. Το ψευδεπίγραφο «Ευαγγέλιο του  Ιούδα είναι κύμα, το  οποίο σπάει πάνω στο βράχο της αλήθειας που είναι ο Χριστός.
  
Όποιος αληθινά έχει γνωρίσει τον Χριστό, δεν φοβάται τέτοια κύματα. Καθήκον όλων των φωτισμένων Χριστιανών είναι να διαφωτίζουν τους αδύνατους στην πίστη και κυρίως τα παιδιά μας που ζουν μέσα σε μια κοινωνία, στην οποία επικρατεί η σύγχυση των ιδεών και η αποτυχημένη προπαγάνδα εναντίον της αλήθειας, εναντίον του αληθινού Θεού, του Ιησού Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου