Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ν. Κοτροκόης, πρόξενος Αργυροκάστρου: Αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών

Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας και για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, παρέχει στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάληψη προ μηνός των καθηκόντων του ο νέος Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου. 
Στη δήλωσή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 


«Αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντα που μου εμπιστεύθηκε η Ελληνική Πολιτεία θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να ανταποκριθώ στη μεγάλη αυτή τιμή και στις προσδοκίες της εδώ Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην προάσπιση των δικαιωμάτων της και στην προώθηση των συμφερόντων και των στόχων της. Παράλληλα, θα εργασθώ και από δικής μου πλευράς για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας».

Ο κ. Κοτροκόης, υποσχέθηκε για αδιάλειπτη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Προξενείο και ακόμη ότι το γραφείο του θα είναι ανοικτό σε κάθε ομογενή. 
Ο νέος Πρόξενος έχει γεννηθεί στην Αθήνα, και έχει  υπηρετήσει στην Κούβα, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Η.Ε, στις Βρυξέλλες ως Γενικός Πρόξενος, στη Βουλγαρία και στον ΟΑΣΕ στη Βιέννη. Μέχρι πρότινος ήταν Υποδιευθυντής  της Διεύθυνσης Βορείου Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδά) του Υπουργείου Εξωτερικών.

από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Να τονίσουμε ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ (31-12-2011), ο νέος Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου παραμονές Πρωτοχρονιάς δέχθηκε στο γραφείο του, τον πρόεδρο του κόμματος των Ελλήνων Χρήστο Κίτσιο και τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΜΜ Ζήσο Λούτση, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Οι κύριοι Κίτσιος και Λούτσης ενημέρωσαν παράλληλα τον Έλληνα διπλωμάτη για το πρόγραμμα και τους στόχους του κόμματος, ενώ ο κ. Κοτροκόης τους έκανε σαφές ότι η πόρτα του Προξενείου θα είναι ανοικτή για όλους τους Έλληνες και ότι στόχος του είναι να επισκεφθεί όλες τις περιοχές που διαβιεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα. 
Θετικά σημάδια που δείχνουν ότι ο νέος Πρόξενος είναι διατεθειμένος να τιμήσει τον θεσμικό του ρόλο. Ήδη επισκέφθηκε την Πολύτσανη με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Επαρχίας Πωγωνίου αλλά και χωριά της Δρόπολης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου