Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«Προσέξτε μήπως ενωθούν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, γιατί τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε….! »


του εκδότη Θεόδωρου Βεζιάνη 


  Ποιος το είπε αυτό; Εάν ήταν ένας θα βάζαμε το όνομά του, μα δεν είναι ένας, είναι όλοι οι αντίπαλοί μας, είναι κέντρα αποφάσεων σε διάφορους χώρους και μέρη, που επενδύουν πάσης θυσίας και με κάθε τρόπο να διασπάσουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Και , κατά κάποιον τρόπο, το κατάφεραν ευνοούμενοι και από την προδιάθεση των Ελλήνων στις γκρίνιες, «το σαράκι της φυλής». 


  Η ενότητα του  Βορειοηπειρωτικού  Ελληνισμού είναι  ο φόβος και  ο τρόμος τους, γιατί και οι ίδιοι γνωρίζουν πως αυτοί οι Έλληνες είναι πανίσχυροι, έχουν το σπέρμα της δημιουργίας μέσα τους, είναι πατριώτες, καλοί χριστιανοί, αποφασιστικοί, γνωρίζουν καλά την ιστορία τους, την ιστορία του Ελληνικού Έθνους, γνωρίζουν τα κατορθώματα των ομοεθνών τους, όπως και των προπατέρων τους, γνωρίζουν τους ηρωισμούς του Αθανάσιου Διάκου που έλεγε πάνω στη θυσία του: «εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να ποθάνω», του Φώτου Τζαβέλα, Μάρκου Μπότσαρη, όπως του Βασίλη Σαχίνη, Γρηγόρη Λαμποβιτιάδη και τόσων άλλων, έτσι που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για την πατρίδα τους. 


  Μπροστά σ’ αυτό  το μεγαλείο των  Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, αυτοί που θέλουν να κάμουν ζημιά, εντείνουν τις διαβολικές προσπάθειές τους, δρούνε ύπουλα, αφανώς επενδύοντας όσα ποσά χρειάζονται και με όλους τους δυνατούς τρόπους , για να διασπάσουν τους Βορειοηπειρώτες, να διασπάσουν τ’ αδέλφια , να τους εμψυχώσουν το μίσος ανάμεσά τους. Και έχουμε, δυστυχώς, σχεδόν, μια τέτοια κατάσταση. 

Έτσι που ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας σε ομιλία του τον Αύγουστο 2011, αναφέρει :
  «Ενώ η Βόρειος Ήπειρος από το άλλο μέρος βρίσκεται στον αστερισμό, δυστυχώς, του εσωτερικού διχασμού. Ειδικά για τη Βόρειο Ήπειρο, θα έλεγα, ότι στην Ελλάδα παρατηρείται μία δειλία και μια ηττοπάθεια».

Οι τρόποι διάσπασης  είναι επιστημονικά καταρτισμένοι, να ποντάρουν στο φιλότιμο, στη  φιλοδοξία, στον εγωισμό προσώπων κλπ.
  Και αν κοιτάξουμε  το τι μας χωρίζει,  σχεδόν τίποτα, γιατί σε σχέση με τα τόσα πολλά που μας ενώνουν , είναι ελάχιστα αυτά που μας χωρίζουν, μπορούμε να πούμε. Κι αν θέλουμε όλα τα διορθώνουμε. Ο Μύτιλης σε πρόσφατο γραπτό του λέει : «Δεν θέλουμε και χάσαμε…»


   Θα πρέπει να  καταλάβουμε όλοι καλά πως είμαστε θύματα των αντιπάλων μας.
  Όλοι μαζί φτιάξαμε την Ομόνοια. Αυτοί οι όλοι μαζί που είναι ; Στο χλωρό κλαδί γιορτάζοντας ο καθένας με τη γνώμη του και ικανοποιώντας στο ακέραιο τα κέντρα που έστησαν την παγίδα.


  Ας βάλουμε όλοι  τα ξυπνητήρια  να χτυπούνε ακατάπαυστα ωσότου 
συνέλθουμε..ωσότου εννοήσουμε και το χωνέψουμε καλά πως είμαστε αδέλφια, αδέλφια μιας και μόνο μάνας….!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου