Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο Κωνσταντίνος Χολέβας στην εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για αφαίρεση της εθνικότητας από τα αλβανικά κρατικά έγγραφα

Η συνέπεια αυτής της απόφασης είναι να παραμείνει η διαταγή του καθεστώτος Χότζα οι Έλληνες να μετριούνται μόνο σε 58.000 σε όλη την επικράτεια του αλβανικού κράτους χωρίς να συμπεριλαμβάνονται πόλεις και περιοχές με σημαντικό ελληνικό πληθυσμό. Έτσι έχουμε τη διατήρηση των μειονοτικών ζωνών όπως τις είχε ορίσει το κομουνιστικό καθεστώς, πράγμα απαράδεκτο για χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εμποδίζεται οι άσκηση των ανθρωπίνων ελευθεριών. Αν π.χ. 100 άτομα σε ένα χωριό που δεν είναι αναγνωρισμένο θέλουν να δηλώσουν Έλληνες και να ιδρυθεί ελληνικό σχολείο για τα παιδιά τους δεν θα έχουν δικαίωμα να το κάνουν.

Οι Αλβανοί με έμμεσο τρόπο τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια των Ελλήνων της μειονότητας, κάτι όμως στο οποίο συντελεί και η αδράνεια των Βορειοηπειρωτών, που θα έπρεπε να ήταν πιο διεκδικητικοί, όπως βέβαια και η στάση της Αθήνας η οποία στο όνομα της ελληνοαλβανικής φιλίας δεν φρόντισε να πιέσει.

Οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να ενωθούν, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, ώστε να πιεστούν η αλβανική κυβέρνηση με τα αλβανικά κόμματα, για να αφήσουν τις ανοησίες περί Τσάμηδων και να καταλάβουν πως μία είναι η υπαρκτή μειονότητα, η ελληνική, καθώς και ότι οι ελληνοαλβανικές θέσεις περνούν μέσα από τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Από την άλλη όμως και η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ενδιαφερθεί για το θέμα δυναμικά και να κάνει σαφές ότι οποιαδήποτε απαίτηση της Αλβανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να πάρει από αυτήν έστω και ένα ευρώ, θα εγκρίνεται με την υπογραφή της Ελλάδας μόνο εφόσον ικανοποιούνται πλήρως τα δικαιώματα των ομογενών μας στη Βόρειο Ήπειρο.

Η αδράνεια από την πλευρά της Ελλάδας είναι αυτή που έχει επιπτώσεις στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα και δεν στέκει η δικαιολογία ότι αν δείξει περισσότερο ενδιαφέρον θα οξύνει την ένταση. Ήδη σημειώνονται πολλά κρούσματα, όπως γκρέμισμα σταυρών, επιθέσεις σε κατασκηνώσεις ορθοδόξων, καταπατήσεις σε ιδιοκτησίες ομογενών, οι απογραφείς δρούσαν ανεξέλεγκτα εις βάρος όσων δήλωναν Έλληνες, τις αρνητικές αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου για μη αναγνώριση των θαλασσίων συνόρων και την αφαίρεση της εθνικότητας.
Τι άλλο δηλαδή περιμένουμε να συμβεί; να διώξουν και τον τελευταίο Έλληνα από τη Βόρειο Ήπειρο;
Πρέπει η Αθήνα να κάνει σαφές ότι δεν γίνεται η Αλβανία να ζητάει τα πάντα για τις δικές της μειονότητες - υπαρκτές και ανύπαρκτες - από τα γειτονικά της κράτη και να μην παραχωρεί αλλά αντιθέτως να αφαιρεί δικαιώματα από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου πολιτικά, είναι να μιμηθούν το παράδειγμα των Μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, που με τη συσπείρωση τους γύρω από ένα κόμμα καταφέρνουν με τα ποσοστά από 8% και άνω που παίρνουν στις εκλογικές αναμετρήσεις να γίνονται ρυθμιστές στην βουλγαρική πολιτική σκηνή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου