Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η ανθελληνική εκστρατεία μεγαλύτερη ζημιά κάνει στην ίδια την Αλβανία και στη δημοκρατία της χώρας αυτής


των Δημήτρη Κώτσια & Γιώργου Λιουλεμέ 


Αυτό που δήλωσε πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης κ. Κρεσνίκ Σπαχίου στα ΜΜΕ, ότι
« Σήμερα και στο  εξής, όποιος ζήσει  στην Αλβανία, θα πρέπει να ζήσει ως Αλβανός», δείχνει ανοιχτά μια απειλή μιας ενδεχόμενης γενοκτονίας κατά των Μειονοτήτων στοχεύοντας στην καθιέρωση ενός καθαρά ομογενούς κράτους.


  Νομίζουμε, πως  η απαράδεκτη, κυρίως αυτή φράση, ήταν ξέσπασμα του πολύ άρρωστου εθνικισμού του. Κρίμα. Του έχει μείνει πίσω πολύ το ρολόι του.
  Δεν κατάλαβε ο  άνθρωπος που οι  Έλληνες, οτιδήποτε  και αν γίνει  θα παραμείνουν  Έλληνες και μόνον και θα συμβιώσουν στη χώρα αυτή, σε μια κοινωνία χειραφετημένη που έρχεται ευρωπαϊκή , χωρίς τα μυαλά των Σπαχίδων. Πέρασαν αυτοκρατορίες, πέρασε ο τυραννικός κομουνιστικός οδοστρωτήρας και δεν μπόρεσε να κάνει τους Έλληνες Αλβανούς.
  Εδώ δεν  έχομε να κάνουμε μόνον με έναν ασθενή, με έναν άρρωστο υπερεθνικιστή,  υπάρχει μια ολόκληρη χορωδία αρρώστων, που περιοδικά δρούνε κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
 
  Προηγούμενα στις 16.09.2011, έχομε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, για την καθαίρεση της εθνικότητας από τα ληξιαρχεία, που συνάμα στοχεύει στην καθαίρεση της ιστορικής παρουσίας των Ελλήνων στο χώρο αυτό.
  Το να  μη γράφουν στα χαρτιά την  εθνικότητα, αυτό δε θα πει  πως οι Έλληνες θα γίνουν  Αλβανοί(στην εθνικότητα), απλώς  δείχνει την ωμή παραβίαση  των ανθρωπίνων και μειονοτικών  δικαιωμάτων, όπως και τη  Σύμβαση Πλαίσιο, που έχει ψηφίσει η ίδια η Αλβανία, πράγμα που είναι εις βάρος της ίδιας της χώρας αυτής.


Η ανθελληνική  εκστρατεία συνεχίζει φανατίζοντας και άλλους στο μεσαιωνικό πρόγραμμά τους. 
  Ένα άλλο κεφάλαιο που ποντάρουν να πλήξουν είναι η παιδεία. Τα σχολικά κείμενα, ειδικά της ιστορίας και της Γεωγραφίας, χρόνια τώρα έχουν γεμίσει με ανθελληνικά και ανιστόρητα κείμενα. Γράφουν πως εφτά νομοί της Βορείου Ελλάδας , όπως Άρτα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώριδα κλπ., είναι αλβανικά εδάφη και τώρα, εννοείται, υπό κατοχή της Ελλάδος.


  Όλη αυτή  η προπαγάνδα για να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς, που έζησαν επί αιώνες μαζί, δεν πέρασε, δεν έπιασε. Σήμερα ζούνε στην Ελλάδα γύρω το ένα εκατομμύριο Αλβανοί που κατάλαβαν πια τι γίνεται.
  Σκοπός της επισήμανσης αυτής δεν είναι να πάρουμε θέση σε σχέση με ότι γράφονται στα σχολικά  βιβλία, αλλά να συμβάλουμε για να τραβηχτούν τελείως τα κείμενα αυτά.
  Είχαν γίνει προσπάθειες για να τραβηχτούν τα κείμενα αυτά από τις δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Αλβανίας και ειδικά από τους δύο Υπουργούς Παιδείας Γιαννάκου και Μεμούσι. Και όμως το κακό συνεχίζεται. Τα κείμενα αυτά συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τις αθώες ψυχές των μικρών παιδιών…!


Ο καιρός ζητάει σοβαρά σχολικά κείμενα, απαλλαγμένα από μίση και ανακρίβειες, κείμενα που να καλλιεργούν την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό ανάμεσα σε όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις, με το όραμα μιας νέας ευρωπαϊκής κοινωνίας που έρχεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου