Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Τύπου του Κόμματος των Ελλήνων για την καταδίκη του Ναούμ Ντίσιου

141
Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Κορυτσάς για την καταδίκη του μέλους του Προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων και πρόεδρο της οργάνωσης της Ομόνοιας για την Περιφέρεια Κορυτσάς, κύριο Ναούμ Ντίσιο, εντάσσεται στη σειρά των πολιτικών δικαστηρίων που διεξάγονται στην Αλβανία υπό την επιρροή των ΜΜΕ και στοχεύουν στο στραγγαλισμό της ελεύθερης έκφρασης και την υποδούλωση των ανθρώπων που τολμούν να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα.
Το γεγονός ότι αυτή η καταδίκη έρχεται μετά από την αξιοπρεπή και ενσυνείδητη τοποθέτηση  του κ. Ναούμ Ντίσιου στο θέμα της εθνικής του ταυτότητας  καθώς και μετά από τον ανελέητο ανθελληνικό πόλεμο ορισμένων κύκλων στη χώρα, στιγματίζει την αντικειμενικότητα της δικαιοσύνης και διαταράσσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με διαφορετική εθνική καταγωγή προς το θεσμό αυτό.
Προς τους εκπροσώπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έχουν διεξαχθεί και στο παρελθόν τέτοια δικαστήρια που συνήθως σημειώνονται ως μαύρες κηλίδες στην αιωνόβια συμβίωση της μειονότητας με την αλβανικό λαό.
Είναι απαράδεκτο για την αλβανική δικαιοσύνη και για τη χώρα στη γενικότητα που στήνονται τέτοιες δίκες, οι οποίες αποτελούν και την πυκνή ομίχλη στην αντίληψη του διεθνή παράγοντα και στον ποθητό δρόμο προς την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία του για το γεγονός, θεωρεί την απόφαση του Δικαστηρίου της Κορυτσάς πολιτική και όχι δικαστική υπόθεση  η οποία , κατά βάση στηρίζεται στα αντιδημοκρατικά συναισθήματα των δικαστών και όχι στην πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                              
Aγ. Σαράντα   10.01.2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου