Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες διαμαρτύρονται έντονα για την αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά


Αυτό που δεν  μπόρεσε να κάνει επί μισό αιώνα η κομμουνιστική  δικτατορία,  κατορθώνεται τώρα στη "Δημοκρατία". 
  Όπως γνωρίζουμε, με απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου ημερομηνίας 16.09.2011, αφαιρείται η εθνικότητα από τα πιστοποιητικά.


  Όλα τούτα, τα τελευταία χρόνια, φαίνονται περιοδικά, οι προθέσεις των αλβανικών κυβερνήσεων να τραβήξουν την εθνικότητα από τα πιστοποιητικά. Αυτό είχε συμβεί και επί κυβερνήσεως Σ.Κ, συμβαίνει και τώρα με κυβέρνηση Δ.Κ.
  Το να μη γράφουν  στα χαρτιά την  εθνικότητα, αυτό  δεν θα πει πως  οι Έλληνες θα  γίνουν Αλβανοί. Απλώς δείχνει την ωμή καταπάτηση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως και της Σύμβασης Πλαίσιο, πράγμα που ουσιαστικά είναι σε βάρος της ίδιας της Αλβανίας.


  Η σύνταξη της εφημερίδας ρώτησε για το ζήτημα αυτό την ληξίαρχο Σωφρατίκων Δερόπολης κα Σόλντα Βάσου, η οποία με καλοσύνη μας απάντησε επιγραμματικά: 
«Στα οικογενειακά πιστοποιητικά δεν γράφεται η εθνικότητα, ενώ για τα ατομικά υπάρχουν δύο είδη πιστοποιητικά. Στο ένα απ’ αυτά που προορίζεται για το εξωτερικό γράφεται η εθνικότητα. Εμείς όμως, τώρα δεν έχουμε πιστοποιητικά που να γράφεται η εθνικότητα. Περιμένουμε να έρθουν».


  Και έτσι  στον κόσμο δίδονται πιστοποιητικά  χωρίς εθνικότητα.
  Οι Έλληνες ενωμένοι πρέπει να αποτρέψουν αυτές τις αποφάσεις σε βάρος της  Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως και να διαμαρτυρηθούν και πάλι οι αρχές μας, διάφοροι φορείς και όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην Αλβανική Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου