Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

H αποχή του Βαγγέλη Ντούλε από το Βορειοηπειρωτικό στα 12 συνεχόμενα χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας του

από τον Ρομαντικό Πατριώτη


Όταν τα ιδεολογικά "πιστεύω" του κυρίου Ντούλε υπερτερούν του εθνικού συμφέροντος, τότε το συλλογικό συμφέρον του τόπου πηγαίνει στης καλένδες και το μόνο που τον νοιάζει είναι τα ατομικά και ευκαιριακά του οφέλη. 

Αυτό πλέον γίνεται πασιφανές και σε κάθε Βορειοηπειρώτη, όταν τίθεται το ερώτημα "ποιο είναι το έργο του Βαγγέλη Ντουλε;" 

Τρεις συνεχόμενες τετραετίες βουλευτής στο αλβανικό κοινοβούλιο το ερώτημα απλό:
Πόσες ερωτήσεις έχει καταθέσει στην αλβανική βουλή για τα δικαιώματα των μειονοτήτων που απορρέουν βάση διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει και η Αλβανία;
Τι έκανε ο σύντροφος Ντούλες για την προστασία της ιδιοκτησίας στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όταν Αλβανοί αετονύχηδες με ψεύτικα στοιχεία έχουν πάρει τεράστιες εκτάσεις;
 

Κύριε Ντουλε η πολιτική δε γίνεται με μυστικές επαφές σε διάφορα γραφεία των Αθηνών και των Τιράνων αλλά διεκδικώντας και αντιπροσωπεύοντας εκείνους, που σας έδωσαν το χρίσμα του βουλευτή στην αλβανικη βουλή.

Ακριβώς εδώ θεωρώ ότι είναι σημαντικό πλέον για αλλαγή τρόπου σκέψης πρώτα σε εμάς τους μη ενασχολούντες με την πολιτική, κοινώς στο λαό, στην κρίσιμη ώρα της κάλπης, εάν πράγματι θέλουμε να αλλάξει κάτι στο τόπο μας σημαίνει ότι πρωτίστως πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Αντιθέτως εμείς πρέπει να κινηθούμε προς την σωστή κατεύθυνση της σωστής επιλογής προσώπων νέων, άφθαρτων με τα κοινά, με όραμα για το τόπο και προσδοκία για καλύτερο αύριο. Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη του τόπου προσελκύοντας επενδύσεις στην ιδιαίτερα πατρίδα μας.
Συγχρόνως δημιουργώντας και ένα κλίμα ασφαλείας και για την κοινωνία μας.


Ύστερα από την κατάρρευση του κομμουνισμού στην Αλβανία δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες για ανάπτυξη αλλά η κωλυσιεργία των αλβανικών αρχών και των πολιτικών παραγόντων του τόπου μας είτε από ανικανότητα είτε εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, έφερε τα σημερινά αποτελέσματα. Δυστυχώς η έλλειψη στρατηγικής από αλβανικής πλευράς χωρίς πρόγραμμα και με προχειρότητες κατάφερε να μην γίνουν τα οδικά έργα, δημιουργία σχολείων που είναι και μοχλός ανάπτυξης για κάθε σύγχρονη κοινωνία, ερήμωσε τον τόπο μας και δυσκόλεψε ακόμη πιο πολύ τους εναπομείναντες.


Δεν υπάρχει πρόγραμμα ή σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τόπου, δυστυχώς η πολιτική δράση του ΚΕΑΔ είναι ανύπαρκτη και έχει σαν βασικό σκοπό η κλίκα και τα συμφέροντα της.


Αντί να δώσουμε προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη, ώστε να επιστρέψουν πολλοί στην πατρίδα μας και τα χωριά μας, αρκούνται σε μια στείρα αντιπαράθεση χωρίς ουσία, μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην επικαιρότητα .
Αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Ευάγγελος Ντούλες, ο σκοπός και στόχος του ήταν πως θα προστάτευε τα συμφέροντα δέκα επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τους ανθρώπους και την ιστορία της ΒΟΡΕΙΟΥ  ΗΠΕΙΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου