Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Το Κόμμα των Ελλήνων συμπλήρωσε τρία χρόνια από την ίδρυσή του


313Το Κόμμα των Ελλήνων γιόρτασε σήμερα στο ξενοδοχείο «Butrinti” της πόλης των Αγίων Σαράντα, την τρίτη επέτειο της ίδρυσης του και τίμησε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί υποστηρικτές και φίλοι του κόμματος . Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κ. Ζήσος Λούτσης, ο οποίος τόνισε ότι ο γιορτασμός αυτών των δύο γεγονότων δεν είναι τυχαίος. Η ίδρυση του κόμματος είναι η ενσάρκωση της ιδέας της παλιγγενεσίας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και αποτελεί μία από τις αξιοσημείωτες ιστορικές ημερομηνίες του Ελληνισμού.
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος  κ. Ρολάνδος Βασίλης, ανέπτυξε στην ομιλία του τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τα διδάγματα που ανάγουμε απ’ αυτή κυρίως  για τη συσπείρωση και τον συγχρονισμό των δυνάμεων στον αγώνα για την επίτευξη των εθνικών στόχων και για την κοινωνική και  οικονομική ανάκαμψη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος του Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Λ. Ροκανά και του γενικού  προξένου της Ελλάδας  στο Αργυρόκαστρο κ. Ν. Κοτροκόη, ο κύριος Νίκος Φίλιππας, ο οποίος διάβασε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών  κ. Τσιάρα για την επέτειο της παλιγγενεσίας και ευχήθηκε να μονοιάσει  η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος στο χαιρετιστήριο λόγο του τόνισε ότι το Κόμμα των Ελλήνων αυτά τα τρία χρόνια  προσπάθησε να εισάγει στην πολιτική σκηνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έναν νέο τρόπο  αντίληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων και κυρίως ανέφερε το αγαθό της δημοκρατίας που είναι στοιχείο κυρίως ελληνικό. Τόνισε ότι, είμαστε ακριβώς 90 μέρες πριν από τις εκλογές της 23 Ιουνίου .Οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Εμείς ως υπεύθυνο κόμμα προτείναμε στο ΚΕΑΔ να κατεβούμε στις εκλογές ως Συμμαχία των Ελλήνων και επιμένουμε σ’ αυτό. Δυστυχώς όμως εκ μέρος τους δεν υπήρχε μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση. Στόχος μας είναι η ένωση των ελληνικών δυνάμεων, η ενότητα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που  αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα  και όχι η ικανοποίηση των ατομικών φιλοδοξιών. Τα διδάγματα της Ελληνικής Επανάστασης είναι για μας επίκαιρα και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε σωστά.
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κοκτέιλ.

                                                                                   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ
Άγιοι Σαράντα 23.03.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου