Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο συνάντησε η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΑΓΩΝΑ  ΟΜΟΓΕΝΩΝ 
ΑΠΟ την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ     
και τη ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ       
Πλειάδων 2
562 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                   


Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013      


Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

                        Συνάντηση με τον Πρόεδρο των ¨Ανεξάρτητων Ελλήνων¨, κ. Πάνο Καμμένο, στα Γραφεία του Κόμματος στη Βουλή, είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, των Ομογενών, από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το ζήτημα της διακοπής της χορήγησης του οικονομικού βοηθήματος του Ο.Γ.Α., στους ανασφάλιστους-υπερήλικες, νεοπρόσφυγες ποντιακής καταγωγής και Βορειοηπειρώτες, κατ΄ εφαρμογή του ¨Μνημονίου 3¨(νόμος 4093/2012).

                        Ο κ. Καμμένος, δήλωσε στα μέλη της αντιπροσωπείας ότι, κατανοεί απόλυτα, τις εθνικές, ανθρωπιστικές και κοινωνικές διαστάσεις του ζητήματος, έχει στηρίξει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει ολόθερμα τον αγώνα των Ομογενών, και δεσμεύτηκε, στην κατεύθυνση αυτή, οι ¨Ανεξάρτητοι Έλληνες¨, να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, για την επίλυση του προβλήματος.          

Από πλευράς των Ομογενών, στην αντιπροσωπεία μετείχαν, τα Μέλη της Επιτροπής, Ελένη Παυλίδου, Κώστας Αλεξανδρίδης (Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος), Ηλέκτρα Κίκη (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης) και Παναγιώτης Λέκκας (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κάτω Δερόπολης). Οι δύο τελευταίοι, με την ιδιότητά τους, ως μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ¨Ομόνοιας¨, έθεσαν στον Πρόεδρο των ¨Ανεξάρτητων Ελλήνων¨, και το ζήτημα της απόφασης του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, να τροποποιήσει τον -έως πρότινος- ισχύοντα νόμο, για τις λεωφορειακές γραμμές Ελλάδας – Αλβανίας, διακόπτοντας τις λεωφορειακές γραμμές προς τις πόλεις και τα χωριά της Βορείου Ηπείρου. Και για το εν λόγω θέμα, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι, θα υπάρξει αντίδραση από το κόμμα του.
  
            Στη συνάντηση, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ¨Ανεξάρτητων Ελλήνων¨, ήταν παρόντες, η Τομεάρχης Τουρισμού, Βουλευτής Α΄ Αθηνών Έλενα Κουντουρά και ο Τομεάρχης Επικρατείας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Γαβριήλ Αβραμίδης.
           
                        
                    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ,
                    ΑΠΟ την ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και τη ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Συνημμένα παρατίθεται και το Υπόμνημα που επιδόθηκε στον Κο Καμμένο.



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΟΜΟΓΕΝΩΝ 
ΑΠΟ την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ     
και τη ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ       
Πλειάδων 2
562 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                   Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013      
                                
Υ  Π  Ο  Μ  Ν  Η  Μ  Α
των νεοπροσφύγων, Ομογενών, Ελλήνων από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.,
με καταγωγή από τον Πόντο,
και των Ομογενών, Ελλήνων από την Βόρεια Ήπειρο,
Π Ρ Ο Σ
Τον Πρόεδρο του Κινήματος των Ανεξάρτητων  Ελλήνων
Κύριο Πάνο Καμμένο

Αξιότιμε, κ. Πρόεδρε,    

όπως σας είναι γνωστό, η Κυβέρνηση, μέσω των διατάξεων του Ν.4093/2012,  προώθησε κριτήρια ολοκληρωτικού αποκλεισμού των ως άνω Ομογενών από το πενιχρό οικονομικό βοήθημα, ύψους τριακοσίων ευρώ (300€) περίπου, που λαμβάνουν -από τον Ο.Γ.Α.- όλοι οι ανασφάλιστοι, υπερήλικες Έλληνες, για την επιβίωσή τους. Αυτό σημαίνει ότι, με την εφαρμογή των διατάξεων του εν λόγω νόμου, ελάχιστοι εκ των γερόντων Ομογενών θα πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Δηλαδή, εικοσαετή νόμιμη και μόνιμη διαμονή στη Χώρα.                

Είναι δεδομένο ότι, ουδείς δικαιούται ή επιτρέπεται να διαχωρίζει τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, από τους υπόλοιπους Έλληνες, διότι, διαπράττει το αδίκημα της υποβάθμισής τους σε πολίτες β΄ κατηγορίας. Επίσης, είναι επιβεβλημένο να ληφθεί υπόψη ότι το συνολικό ποσό, που αναμένεται να «εξοικονομηθεί», δεν συγκρίνεται με το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκαλέσει το μέτρο. Και τέλος, με γνώμονα ότι, η συγκεκριμένη κατηγορία Ελλήνων για την οποία υπάρχει καταγεγραμμένη η ολιγωρία της Ελληνικής Πολιτείας, σε ό,τι αφορά στη διακρατική μεταφορά των ασφαλιστικών εισφορών από τις χώρες προέλευσής τους, καθίσταται επιβεβλημένη η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη συνέχιση της καταβολής του βοηθήματος στους Έλληνες που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε χώρες του εξωτερικού.   

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, επίσης, πως η διατήρηση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας, κόστισε στους εν λόγω Ομογενείς, σειρά διώξεων καθώς και την στέρηση αυτονόητων δικαιωμάτων που απολάμβαναν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και την Αλβανία. Ακόμη, προφανέστατα έωλο είναι και το επιχείρημα ότι ορισμένοι εκ των ομογενών λαμβάνουν συντάξεις από τις εν λόγω χώρες. Καθόσον οι συντάξεις αυτές είναι της τάξεως των 70 ευρώ (χώρες της πρ. ΕΣΣΔ) και των 50 ευρώ (Αλβανία) αντίστοιχα.                
                   
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε για την ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας , που απόφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις, που του έθεσαν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, να αντιληφθούν πως η διακοπή χορήγησης του οικονομικού βοηθήματος στους γέροντες Ομογενείς, τους οδηγεί στην οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωσή τους. Επιπλέον, ειδικά για τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες, εξυπηρετεί ξεκάθαρα και έναν ακόμη στόχο: τον αφελληνισμό και την απερήμωση μιας πανάρχαιας κοιτίδας του έθνους των Ελλήνων.

Όσο για τους συμπατριώτες μας με καταγωγή από τον Πόντο, ουδείς δικαιούται να λησμονεί ότι, ήρθαν στην ιστορική τους Πατρίδα μετά από ονομαστικές, γραπτές προσκλήσεις που τους απηύθυνε η Ελλάδα, μέσω των Προξενικών της Αρχών, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες εθνικές δεσμεύσεις, που άπτονται και του Διεθνούς Δικαίου καθώς και του Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
         
Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων, Κύριε Πρόεδρε, είμαστε βέβαιοι πως, θα αναλάβετε τις δέουσες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος όλων των Ομογενών, προς τους οποίους η Πατρίδα είναι ηθικά και εθνικά εκτεθειμένη.                   
                                                                                    
                                  Εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα
                                            των Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ
                                                    & τη Βόρεια Ήπειρο,
                                                                η   Πρόεδρος, 

                                                              Φωτεινή Λαβασά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου