Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Η Ελλάδα αναστέλλει τις αλβανικές λεωφορειακές γραμμές- σε διαμαρτυρία κατεβαίνουν οι Αλβανοί οδηγοί


Οι Αλβανοί μεταφορείς διοργάνωσαν διαμαρτυρία χθες το πρωί στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων, ως αντίδραση στην απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Μεταφορών , το οποίο αποφάσισε να αναστείλει 22 λεωφορειακές γραμμές που κάνουν καθημερινά δρομολόγια από την Αλβανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταφορέων, Αλί Ντουρμίσι, θεωρεί ότι η απόφαση της ελληνικής πλευράς είναι αυθαίρετη  και έχει σκοπό να οδηγήσει σε πτώχευση της αλβανικές εταιρείες και συγχρόνως θα διπλασιάσει ή θα τριπλασιάσει το ταξιδιωτικό κόστος των Αλβανών μεταναστών, που θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν με αλλαγές δύο ή τριών λεωφορείων.

Η απόφαση ψηφίστηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2013, το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών έχει επικυρώσει ένα  ψήφισμα επί των οδικών μεταφορών, στο οποίο ενυπάρχουν πρόσθετοι κανόνες για τις τρίτες χώρες της Ευρώπης.

Η καθιέρωση του νέου καθεστώτος με την Αλβανία, είχε παραταθεί  μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους,  ενώ στις δύο πρώτες ημέρες του μήνα Μάρτη, η ισχύς λειτουργίας  του, αμφισβητείται καθώς ο Αλί Ντουρμίσι  ζητά άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Μεταφορών της Αλβανίας, προς την ελληνική πλευρά, και απειλεί  με προειδοποιητικό κλείσιμο των συνόρων στα δύο συνοριακά σημεία Αλβανίας-Ελλάδας.
Λέτε μετά τους οδηγούς ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας λέτε να έχουμε μπλόκα από την άλλη πλευρά των συνόρων σε Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή από τους οδηγούς των πούλμαν της Αλβανίας και της Βορείου Ηπείρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου