Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Οι Έπαρχοι του ΚΕΑΔ εκβιάζουν έμμεσα τους ηλικιωμένους με τις συντάξεις του ΟΓΑ

311
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ

Τη στιγμή που στην Αθήνα όλες οι  παρατάξεις έχουν συμπαραταχθεί στο ίδιο χαράκωμα  και πιέζουν  να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να επαναφέρει το συντάξιμο επίδομα στους παρήλικες Βορειοηπειρώτες ως  ένα λυτρωτικό βοήθημα προς εκείνους που φυλάνε Θερμοπύλες σε  πατρίδες εγκαταλειμμένες, κάποιοι τσαρλατάνοι στη Βόρεια ΄Ηπειρο εκμεταλλεύονται  την ευκαιρία και περιγελούν τους  ταλαιπωρημένους  ηλικιωμένους  τάζοντάς τους την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ αν υπογράψουν σε κάποια δική τους κατάσταση.
Με το πρόσχημα ότι είναι οι απεσταλμένοι της Αθήνας και ότι αυτοί και μόνο είναι οι εγγυητές για την επίλυση αυτού του θέματος τρέχουν από σπίτι σε σπίτι, από χωριό σε χωριό και διατυμπανίζουν ότι η Αθήνα ζήτησε τα ονόματα των συνταξιούχων και ανάθεσε σ’ αυτούς να κάνουν την κάθαρση.
Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε στην επαρχία Φοινίκης και της Πάνω Δρόπολης όπου αποκλειστικοί υπάλληλοι των επαρχιών συγκεντρώνουν υπογραφές από υπερήλικες και τους υπόσχονται ότι ο έπαρχος θα τους λύσει τελικά το πρόβλημα των περικομένων συντάξεων επειδή έχει καλές σχέσεις με την Αθήνα!!! 
Σ’ αυτή την παγίδα έπεσαν αρκετοί  υπερήλικες οι οποίοι υπέγραψαν χωρίς να ξέρουν πώς εξελίσσεται αυτή η υπόθεση στα παρασκήνια και προσκήνια της Αθήνας, χωρίς να γνωρίζουν ποιος στέκεται δίπλα τους και ποιος πραγματικά κατέθεσε πρόταση  τεκμηριωμένη στις αρμόδιες υπηρεσίες  για τροποποίηση του νόμου  4093/2012, ποιοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου έκαναν τις δικές τους παρεμβάσεις, ποιοι  στάθηκαν δίπλα στους διαμαρτυρόμενους στις 13 Φλεβάρη 2013, ποιοι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας και ποιοι εντός της κυβέρνησης δίνουν την καθημερινή μάχη να βρεθεί οριστική λύση.
Το Κόμμα των Ελλήνων, παρότι  από  τις πρώτες στιγμές στάθηκε στο πλευρό των υπερήλικων, παρότι  αρμόδια και τεκμηριωμένα κατέθεσε εναλλακτική πρόταση  στον ΟΓΑ, παρότι ο πρόεδρός του πήρε τη δεύσμευση του υπουργού κ. Βρούτση για την επαναφορά των συντάξεων, παρά την τακτική ενημέρωση που είχε για την εξέλιξη από τους βουλευτές Μπέζα, Γκιουλέκα, Κεφαλογιάννη, Δήμα και παρά την καθημερινή συνεργασία με τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτό το θέμα, δεν προσπάθησε να επωφεληθεί πολιτικά  απ’αυτή την υπόθεση γιατί θεωρεί ότι  η προστασία των κεκτημένων δεν  ανήκει μόνον σε μερικά άτομα ή σε μερικές ομάδες αλλά σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που σήμερα ενεργοποιούνται στα βορειοηπειρωτικά πεπραγμένα, θεωρεί ότι η λύση αυτής της υπόθεσης δεν έχει πολιτικά χρώματα παρά μόνον εθνικά και εξυπηρετεί  την αισιοδοξία, την ελπίδα, την ανάπτυξη και την αξιοπρεπή επιβίωσή μας στην ιδιαίτερη πατρίδα.
Φαίνεται όμως ότι ορισμένοι προτρέχουν να επωφεληθούν πολιτικά απ’ αυτές τις ευκαιρίες  και  ενεργοποιούν τα πιόνια τους στις επαρχίες να κατασκευάσουν το απατηλό σενάριο ότι αυτοί  και μόνο αυτοί είναι οι λυτρωτές, αυτοί και μόνον αυτοί έχουν στα χέρια τις τύχες του κόσμου.
Το Κόμμα των Ελλήνων καταγγέλει δημόσια την  κάθε προσπάθεια καπήλευσης  του θέματος των συντάξεων του ΟΓΑ  και παράλληλα  συμπαραστέκεται δυναμικά  στον αγώνα για την οριστική λύση του θέματος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης γιατί πιστεύει ότι με το βοήθημα αυτό μπορεί να ανακάμψει ο τόπος μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ

2 σχόλια:

  1. ΚΕΑΔ ΚΑΙ ΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΒΙΒΑΣΤΑ ΜΕΤΑΞΗ ΤΟΥΣ...... ΜΗΠΟΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο ποια άποψη ασυμβίβαστα κύριε Θύμιο; όπως τότε που απειλούσαν τους ηλικιωμένους ότι θα τους κόψουν τη σύνατξη άμα δεν ψηφίσουν ΚΕΑΔ; Το έχουμε ξαναδεί το έργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή