Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Υπό τις έντονες διαμαρτυρίες αγανακτισμένων διαδηλωτών μπήκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Αναστασιάδης


Γιούχαραν τον Αναστασιάδη έξω από τη Βουλή!

Παρακολουθήσαμε το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σχετικά με την συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup την Παρασκευή. Ένα διάγγελμα το οποίο ήταν πιστή αντιγραφή του διαγγέλματος του Τζέφρυ Παπανδρέου αλλά και στην ίδια γραμμή που ακολούθησαν στην συνέχεια ο Λουκάς Παπαδήμας και ο Αντώνης Σαμαράς, όταν έπρεπε να δικαιολογήσουν αμφότεροι την στάση τους για τα μνημονιακά μέτρα. Φαίνεται οι επαφές που είχε στην Ελλάδα προ λίγων ημερών, έπιασαν τόπο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το επιτελείο του, στάθηκαν τραγικά ανεπαρκείς στην αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών εκβιασμών, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν άτακτα από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αντιτίθεται ξεκάθαρα στην οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που αφορά το Μνημόνιο, αίτημα αριθμός 1 το οποίο υποβάλαμε στην επιστολή προς τα κόμματα κατά τον β’γύρο των προεδρικών εκλογών, αφού θεωρεί ότι η δέσμευση μας στους διεθνείς τοκογλύφους θα είναι καταστρεπτική. Ζητούμε την άμεση διενέργεια λογιστικού ελέγχου, τόσο του κρατικού χρέους όσο και της κακοδιαχείρισης των τραπεζών. Ως εκ τούτου ζητούμε την παραπομπή όσων έχουν ευθύνη για την σημερινή μας κατάσταση στα δικαστήρια και την δήμευση των περιουσιών τους. Επίσης απαιτούμε τη συγχώνευση των δύο προβληματικών τραπεζών και την εγγύηση των καταθέσεων των συμπατριωτών μας.

Η κλοπή των αποταμιεύσεων μιας ζωής δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον Ελληνισμό της Κύπρου. Είναι απαράδεκτο και αισχρό να απατούν από τον κόσμο να πληρώσει τα σπασμένα και τις ζημιές που δημιούργησαν άλλοι.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού όλοι τους φέρουν καίρια ευθύνη για το σημερινό μας κατάντημα. Όλοι παρακολουθούσαν παγερά αδιάφοροι να βουλιάζει το καράβι που λέγετε Κυπριακή οικονομία, χωρίς να αντιδρούν, πράγμα πους τους καθιστά όλους συνένοχους.

Κλείνοντας, καλούμε να βρίσκεται σε εγρήγορση για δυναμικές κινητοποιήσεις κατά των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων συνεργατών τους.
Ε.ΛΑ.Μ. η μόνη λύση!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου