Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η εκδήλωση για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου



Τριακόσιοι και πλέον Εθνικιστές και Πατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ''Ο ΠΥΡΡΟΣ'', ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Η εκδήλωση είχε την πλέρια στήριξη των ακομμάτιστων Συλλόγων της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας, της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Δράμας, της Πατριωτικής Ορθόδοξης Κίνησης Αλεξανδρουπόλεως, των Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών και του Ιερού Λόχου 2012.

 Ενώ σε όλη τη χώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες, ο Θεός της Ελλάδος επενέβη ώστε στη Λάρισα να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η εκδήλωση των Εθνικιστών στην οποία παιάνιζαν διαρκώς τα εμβατήρια από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ενώ οι συγκεντρωμένοι φρόντιζαν διαρκώς να ακούγονται συνθήματα όπως το γνωστό ''Έχω μια αδελφή-κουκλίτσα αληθινή'' και ''Ελληνικά κομμάντα στους Άγιους Σαράντα''.

Ομιλίες υπήρξαν από τον Αντιπρόεδρο της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας, Δημητριάδη Δημήτριο, τον Πρόεδρο της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Δράμας, Γεώργιο Τσεπίλη, τον Αντιπρόεδρο της Πατριωτικής Ορθόδοξης Κίνησης Αλεξανδρουπόλεως ,Δαγκάκη Δημήτριο,τον εκπρόσωπο των Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών, Κάρολο Γεροβασιλείου, τον εκπρόσωπο του Ιερού Λόχου 2012, Γουλιδάκη Γεώργιο, τον Πρόεδρο της νεολαίας των Βορειοηπειρωτών Νομού Αχαίας, Σταύρο Γκίνο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ''Ο ΠΥΡΡΟΣ'', Μπόρο Οδυσσέα καθώς και από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Κόμματος των Βορειοηπειρωτών ''MEGA'', Κολλίλα Μόντη, ο οποίος να σημειωθεί ότι τυγχάνει γαμπρός του υπό των αλβανών φονευθέντος Αριστοτέλη Γκούμα.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Αρχηγός του Βορειοηπειρωτικού Αγώνος, Μητροπολίτης Πωγωνιανής, Κονίτσης και Δρυινουπόλεως, κ.κ. Ανδρέας, το αδελφό σωματείο του Πατριωτικού Συνδέσμου Μονάχου, η εφημερίδα Στόχος, οι Δεσμοί Ελλήνων και η Εθνική Αλληλεγγύη.


Όλες οι ομιλίες κινήθηκαν γύρω από την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, η οποία φέτος συμπλήρωσε 99 έτη, στο λησμονημένο Πρωτόκολλο της Κερκύρας, στα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και στις συντάξεις του Ο.Γ.Α. που το διεφθαρμένο καθεστώς προτίθεται να παύσει να χορηγεί. Παράλληλα ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα ζητώντας να σταματήσει ο διαχωρισμός μεταξύ Βορείας Ηπείρου και Ελεύθερης, αφού η Ήπειρος είναι μία, ενιαία και ελληνική. Αυτό θα το καταφέρουμε μόνον αν προσαρτήσουμε όλα τα εδάφη όπου συναντάται το ελληνικό στοιχείο. Ταυτόχρονα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον διακονάρη (όπως τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά), Σαλί Μπερίσα, αλλά και στο μειοδοτικό πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών.

Με το πέρας των ομιλιών ένα γαλανόλευκο ποτάμι με εκατοντάδες ελληνικές Σημαίες ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλεως, τραβώντας την προσοχή των περαστικών, ενώ δεν έλειψαν και οι επιδοκιμασίες από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Η μεγαλύτερη εθνικιστική πορεία τερμάτισε στο αρχικό σημείο εκκίνησης, στην κεντρική πλατεία, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.



Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας 

"ΕΛΛΗΝΟ ΚΡΑΤΕΙΝ''


http://www.ellinokratein.blogspot.gr






Θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ από το ιστολόγιο μας και βίντεο σχετικά με την εκδήλωση και την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου