Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη Τύπου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ




ΣΕ ¨ΚΑΥΣΤΙΚΗ¨  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

& ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Υ.ΜΑ-Θ



Πόντιοι νεοπρόσφυγες και Βορειοηπειρώτες:

ή παίρνουν πίσω το "γενοκτονικό" νόμο 4093,

ή ας ετοιμαστούν για "πτώση" της Κυβέρνησης!



"Παράταση της ζωής τους", για 3 μήνες, υποσχέθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου!...



          Ξεκάθαρη, ευθεία, διπλή προειδοποίηση, προς τους κυβερνώντες, απηύθυναν σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, οι Ομογενείς νεοπρόσφυγες, Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση, και οι Βορειοηπειρώτες. Ή θα πάρουν πίσω τις γενοκτονικές διατάξεις του μνημονιακού νόμου 4093/2012, που καταδικάζουν σε οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση τους ανασφάλιστους, υπερήλικες Ομογενείς, ή ας ετοιμαστούν για μια γενικευμένη εξέγερση, που θα οδηγήσει, αναπόφευκτα, την τρικομματική κυβέρνηση στην πτώση!



Η αρχή έγινε στη Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η "Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα, των Ομογενών, από την πρώην Σοβιετική Ένωση, και τη Βόρεια Ήπειρο", που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στην ιστορική τους Πατρίδα, κι υπερασπίστηκαν την ελληνικότητά τους, παρά τους διωγμούς που υπέστησαν, κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική σε βάρος τους, που τους κατατάσσει σε πολίτες β΄ κατηγορίας, και τους γεροντότερους εξ αυτών σε βέβαιο αφανισμό! Και τούτο, διότι, με τον εφαρμοστικό νόμο του "Μνημονίου 3", διακόπτει επιλεκτικά, στους γέροντες, νεοπρόσφυγες Πόντιους και Βορειοηπειρώτες, το πενιχρό οικονομικό βοήθημα των τριακοσίων ευρώ (300€), που χορηγείται σε όλους τους ανασφάλιστους, υπερήλικες, Έλληνες Πολίτες. 

Κατά σειρά, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, Φωτεινή Λαβασά (εκ μέρους των Ποντίων νεοπροσφύγων), Ηλέκτρα Κίκη (Ομοσπονδία Άνω Δερόπολης), Παναγιώτης Λέκκας (Ομοσπονδία Κάτω Δερόπολης), Αθηνά Τοτοκώτση (Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης), Γιάννης Φράγκος (Σύλλογος Ελλήνων Αλβανίας), και Αχιλλέας Τσεπίδης (Πανελλαδική Επιτροπή Συνταξιούχων), διατράνωσαν την απόφαση όλων των Ομογενών, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, που έχει πρωτίστως εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, μέχρι την τελική δικαίωση, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την τροποποίηση του νόμου, ώστε να εξισωθούν και πάλι, με τους υπόλοιπους υπερήλικες Έλληνες.



Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, μάλιστα, σε δύο καίρια ζητήματα, που αποτυπώνουν τη συνέχιση της εγκληματικής τακτικής, σε βάρος των Ομογενών. Το πρώτο αφορά στην αποστολή των σημειωμάτων του Ο.Γ.Α., με τα οποία αναγγέλλεται η προγραμματισμένη εξαθλίωση και εξόντωσή τους. Μια πρωτοβουλία, που είχε ήδη το πρώτο θύμα, στη Νικόπολη (Σταυρούπολη) Θεσσαλονίκης, έναν ανάπηρο νεοπρόσφυγα, που εξέπνευσε μόλις διάβασε την ανταμοιβή, της ιστορικής Πατρίδας, στον αγώνα του να διατηρήσει την εθνική και πολιτιστική του κληρονομιά, μετά από δύο προσφυγιές! Η δεύτερη καταγγελία αφορούσε στη συντονισμένη «συνομωσία της σιωπής», με την οποία αντιμετωπίζονται οι κινητοποιήσεις τους, από τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα (ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3).



Ακολούθησε μαζική πορεία των Ποντίων και Βορειοηπειρωτών, προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές, Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Χρυσούλα Γιαταγάνα και Γαβριήλ Αβραμίδης (¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ¨), και ο πρώην Βουλευτής, Λευτέρης Κωνσταντινίδης. Παρών, στην πορεία και τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο, ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε), Κώστας Αλεξανδρίδης.



Την αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, που έγινε δεκτή από τον Υπουργό  Μακεδονίας - Θράκης, συνόδευαν και οι τρεις, εν ενεργεία Βουλευτές. Ο κ. Καράογλου, εξέφρασε τη συμπάθειά του στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ομογενείς, τόνισε όμως πως ο ίδιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, να χειρισθεί το ζήτημα. Ωστόσο, δήλωσε πως θα προτείνει στην Κυβέρνηση τρίμηνη αναστολή της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4093/2012, που τους αφορούν, προκειμένου να δοθούν τα χρονικά περιθώρια συζητήσεων, μέσω των οποίων θα μπορεί να προκύψει οριστική λύση.



Η διαμαρτυρία έληξε, με την αναγγελία της απόφασης, για πανελλαδικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο, έξω από τη Βουλή, την ημέρα που στο Κοινοβούλιο θα συζητείται, η τροπολογία που κατατέθηκε. Στο συλλαλητήριο οι διοργανωτές θα καλέσουν σε συμμετοχή, όχι μόνο τους Πόντιους και τους Βορειοηπειρώτες, αλλά όλους τους Έλληνες που αντιλαμβάνονται το μήνυμα του διωγμού που εξαπολύθηκε σε βάρος των ανασφάλιστων υπερήλικων Ομογενών.



    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου