Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Όσα διαστρέβλωσε και παρέλειψε η Επιτροπή Αγώνα Ομογενών για την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Κάπου εδώ το παραμύθι παίρνει τέλος, όσον αφορά τα περί ενότητας και κοινού αγώνα για το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ. Εδώ και δύο μήνες περίπου εμφανίζονταν ως αντιπρόσωποι των Βορειοηπειρωτών στην Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ και την Βόρειο Ήπειρο, ο κ. Παναγιώτης Λέκκας και η κα. Ηλέκτρα Κίκη, με τις ιδιότητες των προέδρων των Ομοσπονδιών Αδελφοτήτων Κάτω Δρόπολης "Ατιντάνες" και Άνω Δρόπολης "Οι Σελλοί" αντίστοιχα.
Στη συνέχεια οι ιδιότητες αυτές απαλείφθηκαν και αντικαταστάθηκαν από την ιδιότητα των "μελών του Γ.Σ. της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια", ενώ εμφανίστηκε στην επιτροπή και ο κ. Γεώργιος Τζομάκας με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της "Ομόνοιας".

Έπειτα η βορειοηπειρωτική οργάνωση που μόνο το όνομα έχει κοινό με την ιστορία της πήρε την πρωτοβουλία να συνδιοργανώσει μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας από κοινού με τα σωματεία των Ποντίων. Από τη στιγμή που απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή σε όλους του φορείς και τα σωματεία για την επιτυχή έκβαση της διαμαρτυρίας βρήκε ανταπόκριση και από πρόσωπα και ομάδες που δεν είναι προσκείμενοι πολιτικά στο ΚΕΑΔ, το κόμμα της οποίας είναι συνιστώσα η Ομόνοια. Στο εθνικό αυτό ζήτημα δήλωσε παρόν και το Κόμμα των Ελλήνων "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον", όπου μέλη του Προεδρείου και του Εθνικού Συμβουλίου του παραβρέθηκαν στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 13 Μαρτίου όπου θα συντονιζόταν η συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στο συλλαλητήριο της επόμενης. 
Προς αυτό τον σκοπό σχηματίστηκε μία επιτροπή 21 ατόμων από διάφορους φορείς με συντονιστικό ρόλο. Τα μισά περίπου μέλη της επιτροπής είναι στελέχη της ΕΕΜΜ, τα οποία έδωσαν δυναμικό παρόν αλλά και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό κλίμα, χωρίς να δίνουν δικαίωμα περί κομματικής εκμετάλλευσης. Όσοι ήταν παρόντες και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είδαν τι έγινε πραγματικά. 

Και ενώ ουδείς αμφισβήτησε το ρόλο και την ιδιότητα όσων έκαναν τις επαφές με αρμόδια πρόσωπα για να θέσουν τα αιτήματα γύρω από τη διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ, παρουσιάστηκε ξαφνικά ως συντονιστής της εκδήλωσης κάποιο στέλεχος της Ομόνοιας που δεν τον πήρε είδηση κανείς, παρά μόνο όσοι τον γνωρίζανε προσωπικά. Γιατί άραγε; Ήθελαν μήπως να κλέψουν τις εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα; Γιατί δεν αρκέστηκαν στον ρόλο των συνομιλητών που κανείς δεν τους τον στερούσε και προσπάθησαν να καπελώσουν τον αγώνα της πλατείας και του πεζοδρομίου;

Γιατί διαστρεβλώνεται τόσο άγρια η αλήθεια όταν ξέρουν όλοι ότι αυτος που συντόνιζε την πορεία και έδινε παλμό με τα συνθήματα είναι το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ Λευτέρης Πρίφτης από το Πύλιουρι; Γιατί βιάζεται η αλήθεια όταν οι περισσότεροι συντριπτικά από όσους κρατούσαν τις σημαίες μπροστά ήταν μέλη ή υποστηρικτές της ΕΕΜΜ; Γιατί απέκρυψαν ότι αυτός που μίλησε μπροστά από το Ζάππειο για τη συμβολική σημασία της πορείας στο Ίδρυμα ήταν το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής της ΕΕΜΜ Γιάννης Παναγιώτου;
Εκτός κι αν τους παραχώρησε μεγαλόψυχα το βήμα ο "συντονιστής" κ. Λέκκας, κάτι που απ' όσο γνωρίζουμε ούτε που θα το φανταζόταν για αστείο...

Δεν θα ερχόμασταν ποτέ στη θέση να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό το θέμα αν δεν γινόταν αυτή η χωρίς προσχήματα διαστρέβλωση της αλήθειας για μικροκομματικά οφέλη.  


Πριν ξεκινήσει η πορεία ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης, ποντιακή καταγωγής, ευχαρίστησε τους βουλευτές των κομμάτων που ήταν παρόντα στην συγκέντρωση. Ορισμένοι από το πλήθος φώναζαν να πει ποιοι είναι αυτοί οι βουλευτές που ήρθαν και από ποια κόμματα. Η απάντηση ήταν ότι ξέρουμε ποιοι είναι και δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά αλλά τους ευχαριστούμε όποιοι και αν είναι απ’ όπου κι αν είναι!
Ο κόσμος ήξερε όντως ποιοι ήταν αυτοί που έδειξαν πραγματικά ενδιαφέρον, όμως να τους αναφέρουμε για την ιστορία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γαβριήλ Αβραμίδης, ενώ από την Χρυσή Αυγή ούτε ένας ούτε δύο αλλά οκτώ βουλευτές! Συγκεκριμένα οι Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Νίκος Κούζιλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Αντώνης Γρέγος.
Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έκανε αναφορά η Επιτροπή αφού και στα δελτία τύπου που έβγαζε σε προηγούμενες συγκεντρώσεις αναφερόταν στην παρουσία συμπαράστασης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Προφανώς η αναφορά και μόνο στη Χ.Α. είναι πρόκληση για το πολιτικό σύστημα το οποίο και δεν πρέπει να στεναχωρούμε τώρα που έχουμε και την ανάγκη να το καλοπιάσουμε... 

Το τελευταίο και πιο ζουμερό είναι ότι μετά την παράδοση του υπομνήματος στον Πρόεδρο της Βουλής, τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν το πλήθος ότι ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποσχέθηκε πως θα φέρει το θέμα σε συζήτηση για τροπολογία κάποια στιγμή στο μέλλον και όποτε γίνει αυτό «εμείς θα συγκεντρωθούμε πάλι εδώ». 

1 σχόλιο:

  1. Εαν ένας αγρότης το βόδι του και το αλέτρι του, οργώνουν ένα χωράφι, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και δικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή