Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γ. Αβραμίδης για τις ευθύνες του Έλληνα πρωθυπουργού για τον Βορειοηπειρωτικό και Ποντιακό Ελληνισμό


ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                    Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013
                             
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

            Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Γαβριήλ Αβραμίδης, αναφερόμενος στην αιδήμονα σιωπή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε ό,τι αφορά στην επιχειρούμενη εξόντωση των νεοπροσφύγων Ποντίων και των Βορειοηπειρωτών, μέσω των διατάξεων του νόμου 4093/2012 (του “Μνημονίου 3”), έκανε την ακόλουθη δήλωση:          
                                   
«Ο Πρωθυπουργός της μνημονιακής καταιγίδας, που έχει φέρει στα όρια της ανοχής και της αντοχής την Ελληνική κοινωνία, επενδύει στη λήθη και σε «συνομωσίες της σιωπής», με στόχο να εξαπατά τους Έλληνες, για να παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία μέχρι να φέρει σε πέρας την αποστολή που συνειδητά ανέλαβε: Να πυροδοτήσει την προγραμματισμένη, γενικευμένη κοινωνική έκρηξη, που θα εξυπηρετήσει τα σχέδια απαλλοτρίωσης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, από τους επίδοξους κατακτητές της Πατρίδας μας.

Ο πολιτικός που επένδυσε στα εθνικά θέματα για να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Χώρας, αυτός που έριξε μια Κυβέρνηση επικαλούμενος εθνικούς λόγους, είκοσι χρόνια μετά, δε διστάζει για να γίνει αρεστός στους εντολοδότες του, να υπονομεύσει την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή, θέτοντας στο στόχαστρο των περικοπών, που δήθεν του επιβάλλει η «τρόικα», όχι μόνο αυτούς που - στις 25 Οκτωβρίου του 1990, στη Δερβιτσάνη και τη Γοραντζή - αποκαλούσε «Αδέρφια Βορειοηπειρώτες», και τους συμβούλευε «να μείνουν στα πατρώα εδάφη», αλλά κι εκείνους τους Έλληνες του Πόντου, που πήραν τρεις φορές το δρόμο της προσφυγιάς!  

Δική του, πρωτίστως, είναι η ευθύνη της απόφασης να εξοντωθούν οι ανασφάλιστοι, υπερήλικες Ομογενείς, από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, μέσω της διακοπής του οικονομικού βοηθήματος που τους χορηγούσε ο Ο.Γ.Α. (340 ευρώ). Είναι ο πρώτος που γνωρίζει ότι η προϋπόθεση 20ετούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα, αφαιρεί το δικαίωμα στο βοήθημα σε όλους τους γέροντες Ομογενείς Βορειοηπειρώτες και στην συντριπτική πλειοψηφία των Ποντίων νεοπροσφύγων! Ξέρει καλά, το ρόλο που διαδραμάτισε η « χρυσότοκος όρνιθα» που ονομαζόταν « Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης, Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων» (Ε.Ι.Υ.Α.Π.Ο.Ε), και οι μηχανισμοί της Ελληνικής Πολιτείας, σ’ ό,τι είχε σχέση με την καθυστερημένη νομιμοποίηση των Ομογενών!.... Γι’ αυτό και η κυβέρνησή του συντονίζει την αποσιώπηση και την υποβάθμιση της διαμαρτυρίας των Ομογενών για τις γενοκτονικές διατάξεις, και την εξαφάνισή της είδησης που αφορούσε στο θάνατο ενός εξ αυτών, και μάλιστα ανάπηρου, από τα Μ.Μ.Ε., και δη από τα δημόσια, που ελέγχονται απόλυτα από την «τρόικα εσωτερικού».     


Νομίζει, πως με τέτοιες τακτικές θα κάμψει το φρόνημα εκείνων των Ελλήνων, που δεν κατόρθωσαν να γονατίσουν ολοκληρωτικά καθεστώτα και στυγνοί δικτάτορες. Πλανάται  πλάνην οικτράν ο κ. Πρωθυπουργός! Η απόπειρά του θα αποτύχει! Την ίδια τακτική, που εφαρμόστηκε στις Σκουριές Χαλκιδικής, «εξαφανίζοντας» οτιδήποτε είχε σχέση με το ξεπούλημα του χρυσού της Πατρίδας, ενέκρινε και εναντίον των Συμπατριωτών μας, που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στην ιστορική τους Πατρίδα.

Υποτιμά την οργή και την αγανάκτησή τους! Του διαφεύγει το γεγονός ότι πλέον, μια σπίθα αρκεί, για να βάλει τέλος στο ¨μείγμα της πολιτικής του¨, που υπονομεύει συνειδητά το μέλλον της Ελλάδας! Ας μην έχει πια καμιά αμφιβολία: πολύ σύντομα, ο κ. Σαμαράς, θα έχει την τύχη του Μπόικο  Μπορίσωφ!»

              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου