Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου Επιτροπής Αγώνα Ομογενών για τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τις συντάξεις του ΟΓΑ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ 
ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ την ΠΡΩΗΝ Ε.Σ.Σ.Δ                                            
ΚΑΙ τη ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ                                      


Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Την απόλυτα δικαιολογημένη -εθνικά, ανθρωπιστικά και κοινωνικά- απαίτηση, να αρθεί η ισχύς των διατάξεων του ¨Μνημονίου 3¨, που καταδικάζουν σε οικονομική, κοινωνική, και φυσική εξόντωση, τους ανασφάλιστους-υπερήλικες, από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, διαδήλωσαν -απόψε- έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, νεοπρόσφυγες ποντιακής καταγωγής και βορειοηπειρώτες, μαζί με πολίτες της Αθήνας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα.

Τους προφανείς λόγους, που υπαγορεύουν τη συνέχιση της χορήγησης του οικονομικού βοηθήματος (των 340€), στους γέροντες Ομογενείς, ανέπτυξαν με γλαφυρό τρόπο, συνταξιούχοι υπερήλικες, Πόντιοι και Βορειοηπειρώτες, καθώς και ο Κώστας Αλεξανδρίδης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα και Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε).

Όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενέκριναν το ψήφισμα που διάβασε η Ηλέκτρα Κίκη, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ένωσης, Εθνικής, Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ) ¨Ομόνοια¨. Η ίδια, ο Μιχάλης Παππάς, ως εκπρόσωπος των υπερηλίκων-ανασφάλιστων Βορειοηπειρωτών, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε., και τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, Γιάννης Ηλιάδης και Πωλίνα Πανετσίδου, μετάβησαν στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπου επέδωσαν το ψήφισμα. Στο κείμενό του, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, ουδείς δικαιούται ή επιτρέπεται να διαχωρίζει τους Ομογενείς, από τους υπόλοιπους Έλληνες, διότι, διαπράττει το αδίκημα της υποβάθμισής τους σε πολίτες β΄ κατηγορίας. Ακόμη, υπογραμμίζεται πως είναι επιβεβλημένο να ληφθεί υπόψη ότι, το συνολικό ποσό, που αναμένεται να «εξοικονομηθεί», απ΄ τη διακοπή της χορήγησης του βοηθήματος στους γέροντες Ομογενείς, δεν συγκρίνεται με το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκαλέσει το μέτρο.

Αμέσως μετά, όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν μια πορεία με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού κατευθύνθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, θέλοντας να υπομνήσουν από το συγκεκριμένο κτίριο-κόσμημα της Αθήνας, τη συνεισφορά του ομογενειακού Ελληνισμού, μέσω των αναρίθμητων Εθνικών Ευεργετών, όπως ο Βορειοηπειρώτης Ζάππας, στη θεμελίωση του νέου ελληνικού κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην κινητοποίηση των Ομογενών, εκτός νεοπροσφύγων ποντιακής καταγωγής, ισχυρή παρουσία είχε και η Δημοκρατική Ένωση, Εθνικής, Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ), με υπεύθυνο συντονιστή τον Παναγιώτη Λέκκα, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της, που είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βορειοηπειρωτικών Συλλόγων Κάτω Δερόπολης. (σημείωση μας: σε ποια κινητοποίηση αναφέρεται;;;;!!!!)

Τέλος, για μια ακόμη φορά, τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, όλοι οι Ομογενείς, και όσοι μετείχαν στη συγκέντρωση έξω απ΄τη Βουλή και την πορεία προς το Ζάππειο, υπογράμμισαν την απουσία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, που αποσιωπούν συστηματικά ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου