Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο


Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο
Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία. Το συμφέρον του ελληνικού λαού υπεράνω των τοκογλύφων. Η Κύπρος απέδειξε πως ένα μικρό και διχοτομημένο κράτος μπορεί να πολεμήσει την άθλια, αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κινδυνολογίες και τα ψέμματα της συγκυβέρνησης περί... ολοκληρωτικής καταστροφής πέφτουν στο κενό. Ήρθε η ώρα της καταγγελίας του μνημονίου και της απόρριψης των εξοντωτικών μέτρων που καταστρέφουν την οικονομία μας και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στο σχέδιο του Eurogroup για «κούρεμα» βροντοφώναξε ο κυπριακός Ελληνισμός. Η βουλή της Κύπρου αναγκάστηκε να ακολουθήσει το συνολικό και παλλαϊκό αίτημα για άρνηση της πρότασης του eurogroup. Συγκεκριμένα, 36 βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξαν και 19 αποχές. Η πολιτική ενδοτισμού του Αναστασιάδη πνίγηκε υπό το βάρος της λαϊκής οργής. 

«Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ, του ΕΥΡΩΚΟ, των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας. Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ απείχαν.
Με γραπτή του δήλωση, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό του στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για το πρωί της Τετάρτης σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για την από κοινού συζήτηση και μελέτη της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.


Αναμένουμε τις εξελίξεις μετά τη δεινή ήττα της γερμανικής πολιτικής ισοπέδωσης των μικρών ευρωπαϊκών κρατών. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η γραμμή που θα τηρήσουν οι ΡώσοιΗ Ελλάς είναι ώρα να σταθεί στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας.

με πληροφορίες από xryshaygh.com και in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου