Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Βγήκε "ήρωας" ο Ξέρρας επειδή είπε "καλημέρα" στα ελληνικά...
Ένας χαιρετισμός στα ελληνικά, το «Καλημέρα», του υπουργού Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, Σπύρου Ξέρα, στάθηκε ως λόγος για δημιουργία διαπληκτισμού με την αντιπολίτευση στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την εργασία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής, ο υπουργός  Εργασίας – ελληνικής καταγωγής - χαιρέτισε τον πρώην υπουργό και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, Κώστα Μπάρκα, λέγοντας στα ελληνικά «Καλημέρα!»

«Η Χρήση της ελληνικής γλώσσας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτή της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, Eglantina Gjermeni, που με έκπληξη άκουσε να μιλάνε ελληνικά στο αλβανικό κοινοβούλιο», γράφει το αλβανικό δίκτυο Balkan Web.

«Από πότε η ελληνική έγινε επίσημη γλώσσα στο Κοινοβούλιο; Είστε επικεφαλής του Κοινοβουλίου και πρέπει να μιλάτε αλβανικά και όχι ελληνικά», φώναξε έντονα η Γκερμένι.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ΜΜΕ μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία τον Ιούνιο του 2009, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εκλογές προσφέρουν «ελληνικό χρώμα στο Κοινοβούλιο».
Μάλιστα, από τα 140 μέλη του αλβανικού Κοινοβουλίου, επτά είναι από την ελληνική μειονότητα, γράφει το δημοσίευμα. 

με πληροφορίες από www.echedoros-a.gr

Το σχόλιο μας: Μετά τον Βαγγέλη Ντούλε το αλβανικό σύστημα θέλει σώνει και καλά να μας "ηρωοποιήσει" και τους ελληνικής καταγωγής στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος τον Υπουργό Εργασίας και Βουλευτή Αργυροκάστρου Σπύρο Ξέρρα και τον Βουλευτή Αυλώνας Κώστα Μπάρκα για να ανεβάσει και σ' αυτούς τις μετοχές στο εκλογικό σώμα που απευθύνονται. Γιατί όσο "ελληνοπρεπώς" και να φέρονται προς τα έξω τόσο αλβανοπρεπώς πράττουν πολιτικά εκτελώντας τις εντολές του αρχηγού τους Σαλί Μπερίσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου