Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Απάντηση Υφ. Εξωτερικών σε Αντ. Μπέζα: Οι Αλβανοί «καθυστερούν» την οδική σύνδεση Σαγιάδα - Αγ. Σαράντα


• Στην αδυναμία της Αλβανίας να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την ολοκλήρωση των εργασιών έχει «σκοντάψει» η οδική σύνδεση Σαγιάδα – Κονίσπολη – Άγιοι Σαράντα. Αυτό αναφέρει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας σε απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση. 

Ο Υφυπουργός ενημερώνει ότι το έργο βρίσκεται σε αναστολή, παρ’ όλο που η Ελλάδα έχει εκπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τη συμφωνία που είχε υπογραφεί με την Αλβανία. Ωστόσο – συμπληρώνει- είναι προφανής η αδυναμία της Αλβανικής Κυβέρνησης να βρει χρήματα για τις υπολειπόμενες εργασίες. 
Με δεδομένο ότι το έργο για την Ελλάδα κρίνεται ως σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και για την ανάπτυξή τους, το Υπουργείο Εξωτερικών δρομολογεί ήδη επαφές και συναντήσεις με το Αλβανικό Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών προκειμένου  να εντοπιστούν τα προβλήματα στη συνέχιση του έργου και να διερευνηθούν μελλοντικές απαραίτητες ενέργειες. 

Οι προοπτικές ολοκλήρωσης του δρόμου για φέτος εξακολουθούν να είναι δυσοίωνες, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη στον Αλβανικό προϋπολογισμό η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, αν και οι Αλβανοί κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν την Ελληνική πλευρά ότι προωθούν την ολοκλήρωση του έργου…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου