Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το Εφετείο Τιράνων ακύρωσε την λειτουργία του λατομείου της εταιρίας «Dinamika» στη Λύβενα


Μετά από μία χρόνια διαμάχη μεταξύ των κατοίκων της Λύβενας και τους επιχειρηματίες Παπαγιάννη, το Εφετείο Τιράνων ακύρωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας που έδινε άδεια λειτουργίας λατομείου, κάποιες εκατοντάδες μέτρα  από τα μειονοτικά χωριά Λύβενα και Βελιάχοβο.

Το Πρωτοδικείο είχε αφήσει σε ισχύ την άδεια λειτουργίας, το Εφετείο την ακύρωσε ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» η εταιρία θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Θεωρούμε πως πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί δικαιοσύνη γιατί ο «εμφύλιος» αυτός πόλεμος που έγινε και με την ευθύνη κάποιων τοπικών παραγόντων, δημιούργησε μη αναστρέψιμες καταστάσεις όπως ήταν το κάψιμο μηχανημάτων της εταιρίας, ενέργεια την οποία οι ιδιοκτήτες αποδίδουν στους κατοίκους αλλά και η σωματική και ψυχολογική βία που χρησιμοποίησε η εταιρία με κρατικούς και μη παράγοντες προς τους κατοίκους.

Προς τέρψη των αλβανών και κυρίως των δικαστών, η ιστορία αυτή θα έχει πολύ δρόμο μπροστά και θα ήταν καλύτερα οι δύο πλευρές να βρουν μόνοι τους μία λύση.             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου