Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Παραλειπόμενα από την τελευταία πορεία για τα επιδόματα ΟΓΑ

Όπως είδαμε σε διάφορα άρθρα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου άλλη μία μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για την διακοπή των επιδομάτων του ΟΓΑ προς τους ηλικιωμένους Έλληνες από την Βόρειο Ήπειρο και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Όμως δεν έλειψαν και τα ευτράπελα από οργανωτικής πλευράς.
Η οργανωτική επιτροπή είχε προγραμματίσει αρχικά να πάρουν το λόγο οι εκπρόσωποι των κομμάτων που θα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Κοτζιά. 
Ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη, κάποιοι είπαν τελικά "να μην κομματικοποιηθεί η διαμαρτυρία" και έτσι αποφάσισαν να μην δώσουν τον λόγο σε κανέναν από τους βουλευτές που ήταν παρόντες.

Εκείνη τη στιγμή μπροστά από το Δημαρχείο Αθηνών, όπου ήταν το σημείο συγκέντρωσης και εκκίνησης της πορείας, εκπρόσωποι κομμάτων ήταν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από τους κυρίους Χρήστο Παππά (Επικρατείας), Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση (Αιτωλοακαρνανίας), Νίκο Κούζιλο (Α΄ Πειραιά), Αντώνη Γρέγο (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (Λάρισας).

Όταν ορισμένοι από την οργανωτική επιτροπή που διαφώνησαν με το έκτακτο μέτρο, έδωσαν τον λόγο στον κ. Παππά, ο οποίος φέρνει το βορειοηπειρωτικό στην πολιτική επικαιρότητα σε καθημερινή βάση, κάποιοι "καλοθελητές" έκοψαν την σύνδεση του μικροφώνου. 
Ο Ηπειρώτης βουλευτής όμως δεν πτοήθηκε και πήρε έναν τηλεβόα για να απευθυνθεί στο πλήθος. Ούτε οι "καλοθελητές" της Επιτροπής όμως πτοήθηκαν και έδωσαν εντολή να παίξουν τραγούδια από τα ηχεία προκειμένου να καλυφθεί ο χαιρετισμός του Χρήστου Παππά!
Γιατί όμως τόσος ζήλος στο να μην δοθεί ο λόγος στον συγκεκριμένο βουλευτή;
Μήπως γιατί φοβήθηκαν κάποιοι κύριοι της Επιτροπής, προέδροι ομοσπονδιών αδελφοτήτων ας πούμε, μην τους μαλώσει το δίδυμο Γιώργος Οικονόμου - Κώστας Κωνής; (πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής αντίστοιχα)
Βλέπετε η ΠΣΕ που αγαπάει το βορειοηπειρωτικό ζήτησε ανοικτά να μην επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ανατίναξης του Κουγκίου τον Μάιο στο Σούλι!
Ή μήπως σκέφτηκαν ότι δεν θα συγκινούσαν με την αποδοχή των "ακραίων στοιχείων" τα μεγάλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου που θα τσαντιζόντουσαν και δεν θα μας έδιναν πίσω τις συντάξεις; 

Παράλληλα ορισμένοι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες - φυλακισθέντες και εξορισθένετες επί καθεστώτος Χότζα - επιτέθηκαν στον συντονιστή της Πανβορειοηπειρωτικής Επιτροπής λέγοντας του "παλιοκουμούνι, τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; άσε να μιλήσει ο Παππάς ο πατριώτης! Εσύ ήσουν με αυτούς που μας κατέδιδαν!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου