Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μνημείο Ολοκαυτώματος για τους Έλληνες θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προτίθεται να κάνει το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
(ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ)
“ΕΘΝΙΚΟΥ MNHMEIOY ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ”
ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΥΜΑΤΩΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο ηρωικός αγώνας της Ελλάδος εναντίον του Άξονα, αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις ενδοξότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.
Οι Ήρωες μας κρατούν όρθιους, ενώνουν τον Ελληνισμό,
μας γεμίζουν με περηφάνια και μεταδίδουν την Ιστορία μας.
Ο Άξονας μετά από 70 χρόνια μας κήρυξε τον οικονομικό πόλεμο και βρισκόμαστε υπό οικονομική κατοχή. Για πρώτη φορά οι Ηγέτες μας είπαν ΝΑΙ. Ο Ελληνικός λαός όμως απάντησε με όχι και είπε τούτο: “ Χωρίς τα Δανεικά σας μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς τα ιδανικά μας ΟΧΙ. ”

Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων της νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και η γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη. Ίσως ακαθόριστη θα ήταν και η Παγκόσμια Οικονομία αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία του Ελληνικού Λαού στα οικονομικά μέτρα λιτότητας.
Λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Δεν θα επιτρέψουμε, δεν θα αφήσουμε, δεν θα δεχθούμε την Εθνική ταπείνωση των Ελλήνων χάνοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στον Οικονομικό κατακτητή.

Η Εποποιία του 1940 ήτο μία σύγχρονη Γιγαντομαχία και Τιτανομαχία σαν αυτές που αναφέρει η Ελληνική Αρχαιολογία. Ας σημειωθεί δε ότι η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που αντιμετώπισε τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.
Έπος θα πει Ιστορία και Ιστορία έγραψε ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός, στα Ελληνικά βουνά, της Ελληνικής Βορείου Ηπείρου. Η Βόρειος Ήπειρος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος, τρεις (3) φορές ελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό και παραμένει ακόμη σκλαβωμένη στην Αλβανία.

Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον του κοινού εχθρού θα μοιρασθούν μαζί μας τα αγαθά της ειρήνης ( δηλώσεις του Winston Churchil Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ) . Δυστυχώς όμως όλος αυτός ο ενθουσιασμός και οι δηλώσεις έμειναν μόνον ευχολόγια και αντί να μοιρασθούμε τα Αγαθά, μας μοίρασαν τον εμφύλιο πόλεμο.

Για αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, Ηθικής τάξεως και Ιστορικής ευθύνης πρέπει η Γερμανία να εξοφλήσει το χρέος της εις το ακέραιο προς την χώρα μας, που φθάνει σε πολλά δις Ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις προς τις οικογένειες των θυμάτων του πολέμου. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που δεν έχει αποζημιωθεί από τους Γερμανούς. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, κάηκαν 2,500 χωριά και εξοντώθηκε το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Ελλάδος, κοντά ένα εκατομμύριο Έλληνες. Εάν αυτό δεν είναι Ολοκαύτωμα τότε τι είναι;

Πανάρχαιο Ελληνικό Έθιμο ο Σεβασμός των Νεκρών. Η περισυλλογή των οστών των νεκρών του 1940 δεν είναι εμπορική συναλλαγή, αλλά ανθρωπιστικό ζήτημα. Οι άταφοι 5,000 νεκροί περιμένουν ακόμη να δικαιωθούν.

Το ''Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής'', θέλοντας να τιμήσει τις θυσίες των Ελλήνων στην διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου ειδικά και των θυμάτων της κατοχής της Ελλάδας από τα ναζιστικά στρατεύματα γενικά, αποφάσισε την δημιουργία ''Εθνικού Μνημείου Ολοκαυτώματος'' σε χώρο πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων.
Η παραχώρηση δημοτικής ή ιδιωτικής ή κρατικής έκτασης 5.0-7.5 στρεμμάτων, κρίνεται απαραίτητη για την ανέγερση του Μνημείου.

Μιχάλης Σέρβος


Πρόεδρος Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής
Πρώην Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής
Πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας Η.Π.Α.
Επίτιμος Πρόεδρος Ελληνοαμερικάνικης Κοινότητας Φλώριδας Η.Π.Α.
Εμπνευστής Δημιουργίας Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών

Κοινοποίηση:
Βουλή των Ελλήνων
Υπουργείο Άμυνας
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Γραφείο Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης
Αρχηγούς Κομμάτων
Οργανώσεις της Ελληνικής Διασποράς
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Περιφέρεια Ηπείρου
Δήμος Πωγωνίου
Ομοσπονδία Πωγωνίου Συλλόγων και Αδελφοτήτων
Μητρόπολις Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

WWW.HELLENES.COM
DODONAIOS@AOL.COM
http://www.facebook.com/michael.servos
Ιανουαρίου-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου