Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Εισβολή και μικροκαταστροφές σε ελληνική εκκλησία στους Πριγκιπόννησους


Κωνσταντινούπολη

Ομάδα 10 περίπου νεαρών ατόμων, προερχόμενα  από την περιοχή Τσατάλτζα, την Κυριακή των Βαΐων 28/4/2013 περί τις 4:40 μ.μ. εισέβαλαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου της νήσου Αντιγόνης και προκάλεσαν καταστροφές στο παγκάρι, σκόρπισαν τα κεριά στο δρόμο και επέφεραν άλλες ζημιές. 

Τα άτομα αυτά ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι.

 Ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που προωθείται  από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από ορισμένους κύκλους προσκείμενους στην παρούσα κυβέρνηση, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.

Πέρα από την επιβολή των απαραίτητων κυρώσεων στους αυτουργούς της επίθεσης αυτής, όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές και από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών προς τις αρμόδιες αρχές, θα πρέπει η Κυβέρνηση της Τουρκίας να προβεί επειγόντως σε μέτρα καταπολέμησης της εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας με πρώτο βήμα την αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια των ανιστόρητων αρνητικών αναφορών κατά  των  μη-Μουσουλμανικών  Κοινοτήτων.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ



η φωτογραφία από το in.gr

1 σχόλιο:

  1. Ερώτηση για επίθεση μουσουλμάνων σε Ορθόδοξη εκκλησία στην Πόλη

    ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    ΘEMA: «Επίθεση μουσουλμάνων σε ορθόδοξη εκκλησία στην Πόλη»

    Η ενδοτική πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης όσον αφορά τους Τούρκους, έχει από ότι φαίνεται τα «αποτελέσματά» της. Έτσι έγινε γνωστό ότι το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων στην ελληνική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη νήσο Αντιγόνη της Κωνσταντινούπολης, 10 Τούρκοι εξτρεμιστές εισέβαλλαν στο ναό, προκαλώντας ζημιές. Οι δράστες ήταν ηλικίας 15-18 ετών και συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι τους μετέφεραν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, οι αρχές ωστόσο τους άφησαν ελεύθερους, επειδή ήταν ανήλικοι.

    Η όλη κατάσταση προκαλεί εύλογο προβληματισμό, δεδομένου του ότι τον τελευταίο καιρό έχει οξυνθεί ο θρησκευτικός φανατισμός που προωθείται από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, με τις προκλήσεις προς τους Έλληνες της Πόλης να κορυφώνονται.

    Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
    1) Υπήρξε κάποια αντίδραση από ελληνικής πλευράς στο επεισόδιο αυτό;
    2) Πέρα από τις ρηματικές και χλιαρές δηλώσεις που συνηθίζει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, έχει υπάρξει ή θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία διπλωματική ή άλλη, για την προστασία των Ελλήνων της Πόλης και την άσκηση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων;
    3) Θα συνεχίσει το ΥΠΕΞ την ίδια ενδοτική πολιτική έναντι των Τούρκων, την στιγμή που η τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο;

    Αθήνα, 15/05/2013
    Ο Ερωτών Βουλευτής
    Χρήστος Παππάς
    Βουλευτής Επικρατείας
    ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή