Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οι Αλβανοί «μπλοκάρουν» την είσοδο Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα με τις αλβανικές εκδοχές ελληνικών τοπωνυμίων στα διαβατήριά τους


• Μείζον θέμα έχει προκύψει για χιλιάδες Βορειοηπειρώτες, εξαιτίας της προκλητικής τακτικής των Αλβανών, να αναγράφουν στη γλώσσα τους, τα ονόματα ελληνικών περιοχών, στις οποίες έχουν γεννηθεί κυρίως τα παιδιά των ομογενών μας, μετά το άνοιγμα των συνόρων.  
Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να μην επιτρέπεται στους ομογενείς μας η είσοδος στην μητέρα Ελλάδα, μιας και στα διαβατήρια τα τοπωνύμια πρέπει να αναγράφονται στην διεθνή γλώσσα, δηλαδή τα Αγγλικά. 

Όπως αναφέρει, με επιστολή του στον «Π.Λ.», ο κ. Δημήτρης Περδίκης, μέλος της «Ομόνοιας», στα τέλη του Μαρτίου, νέος Βορειοηπειρώτης, φοιτητής στην Αθήνα πέρασε την συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς για να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χιμάρα. 
Όμως, οι Έλληνες αστυνομικοί τον ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και αυτό γιατί το διαβατήριο που έχει λάβει από το αλβανικό κράτος αναφέρει ως τόπο γέννησης «KORFUZ GREQI» δηλαδή ΚΕΡKΥΡΑ ΕΛΛΑΣ. Και βέβαια, ουκ έστιν αριθμός ανάλογων περιστατικών! 

Θέμα Πολιτείας… 
Είναι δεδομένο, πως τα… τερτίπια των Αλβανών άπτονται καθαρά στην βούληση της ελληνικής Πολιτείας να τα διαχειριστεί. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας έχει θεσπίσει συγκεκριμένους κανόνες, που βέβαια ισχύουν διεθνώς, για το πώς πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα όλων στα διαβατήρια. 
Και οι κανόνες αυτοί δεν μπορούν να καταστρατηγηθούν, για αυτό και έχουν δοθεί οι εντολές στην Αστυνομία να μην επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε όσους έχουν τέτοια διαβατήρια. «Πρόκειται για άδικο μέτρο, αλλά το θέμα αφορά την Αλβανία. Μακάρι να λυθεί το συντομότερο δυνατόν» σχολιάζουν κύκλοι. 

Εθνικιστικά παιχνίδια…
Δυστυχώς όμως, οι Αλβανοί συνεχίζουν τα εθνικιστικά τους παιχνίδια, αφού τα ονόματα που αναφέρουν στα διαβατήρια, όπως π.χ. αυτό των Ιωαννίνων, είναι τα ονόματα που υπάρχουν στον κατασκευασμένο χάρτη της δήθεν Μεγάλης Αλβανίας! 
Ο σκοπός τους είναι προφανής: Να δημιουργήσουν εντυπώσεις στη διεθνή κοινότητα και να εκφράσουν εκ νέου αλυτρωτικές τάσεις. 

Η αρχή… 
Το θέμα ξεκίνησε όταν κάποιος προσπάθησε να εισέλθει στην Ελλάδα με αλβανικό διαβατήριο που έγραφε ως τόπο γέννησης MARGELLICI CAMERI, δηλαδή ΜΑΡ­ΓΑ­ΡΙΤΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ (Θεσπρωτίας)! 
Ο αρμόδιος Έλληνας αστυνομικός στα σύνορα του είχε απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα μας, με την προφανή δικαιολογία ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να ονομάζεται Τσαμουριά! Από αυτή την στιγμή ξεκίνησαν τα προβλήματα για τους Βορειοηπειρώτες. 
Μόλις άνοιξαν τα σύνορα, οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες ήλθαν στην Ελλάδα, και τότε χιλιάδες παιδιά ομογενών με αλβανικά διαβατήρια γεννήθηκαν στην Ελλάδα. 
Αυτά τα παιδιά τώρα είναι εγκλωβισμένα σε έναν αλβανικό παραλογισμό και δεν μπορούν να διέλθουν τα σύνορα προς την Ελλάδα…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Το σχόλιο μας: Κατ' αρχάς ο κ. Περδίκης δεν είναι μέλος της Ομόνοιας, αφού είναι Ελλαδίτης. Δεν ξέρουμε αν παρουσιάστηκε με αυτή την ιδιότητα στην επιστολή του ή παρασύρθηκε η σύνταξη της εφημερίδας από την προσήλωση του στην οργάνωση.
Από κει και πέρα υποτίθεται ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επιληφθεί του θέματος, έχει συζητήσει με την αλβανική πλευρά και είπε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση...

1 σχόλιο:

  1. Παράλληλα πρέπει να αναλογιστούμε ο "αποκλειστικός μας αντιπρόσωπος" στην αλβανική βουλή τόσο καιρό τι έχει κάνει επ' αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή