Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σε ψήφισα κύριε έπαρχε! Τώρα ψηφίζω βουλευτή!

Οι Έπαρχοι του ΚΕΑΔ απειλούν θεούς και δαίμονες για να ξαναβγάλουν τον Ντούλε βουλευτή

Στη Βόρειο Ήπειρο γενικά και ειδικά στο Βούρκο, η πολιτική κατάσταση λίγες μέρες πριν τις εκλογές είναι έκρυθμη  με αβέβαιο μέλλον. Γιατί ακόμα κι όταν πιστεύουμε ότι η προεκλογική ηθική έχει πιάσει πάτο, πάντα υπάρχει περιθώριο για να πέσει ακόμα χαμηλότερα. Οι υποψήφιοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια ατέρμονη μάχη,  με τις ύβρεις να κλιμακώνονται γρήγορα σε λασπολογία και πισώπλατα μαχαιρώματα. Το ΚΕΑΔ και ο υποψήφιος βουλευτής του στην επαρχία Αυλώνας εφέτος νιώθει ζεστή την ανάσα της ήττας και ήδη τον έχουν ζώσει τα φίδια.

Τοπικοί άρχοντες και υπάλληλοι προσκείμενοι στο ΚΕΑΔ - PBDNJ άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους εφαρμόζοντας παλιές δοκιμασμένες μεθόδους εκφοβισμού των "αντιφρονούντων". Οι Κεαδ-ίτες βλέπουν τα ποσοστά του ΕΕΜΜ - MEGA να ανεβαίνουν διαρκώς και σκέφτονται πως ο Κίτσιος με τον Κούρη πάνε να φάνε 

τη δική τους…προίκα. Τους έχουν ζώσει, 
λοιπόν, τα φίδια και η κινητικότητα στο


παρασκήνιο είναι πολύ μεγάλη.

- Θέλω να ψηφίσεις το Ντούλε,  είπε ο έπαρχος Αλύκου Χρήστος Καϊσης, σε μόνιμο κάτοικο του χωριού Τσαούσι, γιατί ψηφίζοντας το Ντούλε ψηφίζεις εμένα.

- Εσένα σε ψήφισα κύριε έπαρχε, του απάντησε ο σπιτονοικοκύρης τώρα ψηφίζω βουλευτή και καλά θα ήταν να ερχόταν αν όχι στο σπίτι μου στο χωριό ο βουλευτής,. Να τον γνωρίσουμε από κοντά,  γιατί μόνο στην τηλεόραση των βλέπουμε. Να έρθει να λογοδοτήσει για εκείνα που μας υποσχέθηκε πριν τέσσερα χρόνια. Να δούμε τι προβλήματα μας έλυσε, πόσες φορές μίλησε στην βουλή για τα δικά μας δικαιώματα. Εσύ καλά θα είναι να ασχοληθείς  με τα προβλήματα της αρμοδιότητας σου. Γύρισα από τον κάμπο εψές αργά στο σπίτι και δεν είχε νερό για να πλυθώ. Πώς να ξαπλώσω στο κρεβάτι άπλυτος και καταϊδρωμένος. Πρόσεξες τον κεντρικό αγωγό του υδραγωγείου του χωριού μας που είναι σπασμένος σε τρεις μεριές και εμείς δεν έχουμε νερό; Κανείς από τις υπηρεσίες σου που έχεις εκεί απάνω δεν θέλει να ξέρει που είμαστε χωρίς νερό. Τα σκουπίδια δεν τα είδες τώρα που ερχόσουν που έχουν γεμίσει τους δρόμους και τους φράχτες και εμείς δεν έχουμε κάδους να τα ρίξουμε και μέσον να τα μεταφέρουμε στη χωματερή;  Αν δεν μπορεί η επαρχία να τα μεταφέρει, ελάτε πείτε στους χωριανούς να τα φέρουν τα σκουπίδια εδώ δίπλα σε μια μεριά και να τα πάρω εγώ με το αυτοκίνητο μου και να τα πάω στη χωματερή. Δεν θέλω λεφτά. Το χωριό να το κρατήσουμε καθαρό.


- Εντάξει του λέει ο έπαρχος και  το νερό και τα σκουπίδια θα τα τακτοποιήσουμε τώρα θέλω το λόγο σου για την ψήφο. Θα με ψηφίσεις, γιατί καταλαβαίνεις αν δεν βγούμε καλά σαν επαρχία τότε ο Ντούλε δεν θα με βάλει υποψήφιο για έπαρχο μετά από δύο χρόνια. Εσύ ξέρεις ότι ο πρόεδρος θέλει να πάει σε όλα τα χωριά, στις πόλεις, στην Αθήνα και τα Τίρανα και δεν τα προλαβαίνει όλα. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Δεν βλέπεις που ο αντίπαλος μας πάει με το ΜΕΓΚΑ και κινδυνεύουμε να χάσουμε την έδρα.

- Καλά δεν κατάλαβες τι σου είπα, του λέει ο κάτοικος,  εσένα σε ψήφισα και θα σε ψηφίσω ξανά, αλλά το Ντούλε πώς να τον ψηφίσω, όταν δεν ήρθε στα τέσσερα χρόνια καμία φορά στο χωριό μας να μας πει γιατί μας τράβηξαν την εθνικότητα από τα πιστοποιητικά στα ληξιαρχεία, γιατί μας παίρνουν τις περιουσίες μας, γιατί δεν επωφελούμαστε εμείς με προγράμματα και επιδοτήσεις που παίρνουν στο Μετόχι, στο Μουρσί την Κονίσπολη, στο Μαρκάτι… Γιατί μας έκοψαν τις συντάξεις του ΟΓΑ, γιατί δεν πήραμε μέρος στην απογραφή και μας βγάζει το ΙΝΣΤΑΤ 24 χιλιάδες έλληνες και μόνο 7% ορθόδοξους χριστιανούς; Γιατί δεν έχει παιδιά ο Βούρκος να πάνε για βουλευτές μόνο η Δρόπολη έχει; Να μας εξηγήσει πως έγινε αυτός βουλευτής πριν 4 χρόνια όταν εμείς ψηφίσαμε τον Παντέχη ; 

Εσύ μωρέ φούλι μου κάνεις πως δεν ζεις εδώ. Πήγες στην Ελλάδα και τώρα τα ζητάς εκείνα που έχει η Ελλάδα να είναι και εδώ. Εδώ είναι Αλβανία και ο Μπερίσιας δεν είναι Σαμαράς και Βενιζέλος. Να σου πω, θα σε βάλω πυροσβέστη τώρα το καλοκαίρι να πάρεις τα λεφτά σου 3 - 4 μήνες και κοίτα το καλαμπόκι σου. Όσο να είμαι εγώ εδώ εσένα δεν θα σε πονέσει το κεφάλι. Εντάξει. Θέλω και τους ψήφους του αδερφού σου που είναι στη Λευκάδα. Κοίτα το εαυτό σου μαύρε μου το χωριό θέλει πολλά χρόνια να φτιαχτεί.  Διαφορετικά εμένα μην μου έρχεσαι στο γραφείο. Ο γείτονας σου ο Γ.Κ. μου ήρθε και θέλει να του ανοίξω δρόμο από το χωράφι σου για να περάσει τα πρόβατα. Αν δεν με ψηφίσεις να μην σου κακοφανεί θα στείλω την αστυνομία να ανοίξει το δρόμο.


Βλέπουν ότι ο υποψήφιος του ΕΕΜΜ- MEGA μπορεί να βγει βουλευτής,  η λαϊκή βάση του

ΚΕΑΔ υποφέρει, οπότε οι ανοχές και οι αντοχές τελειώνουν γρήγορα, για 

ένα μεγάλο τμήμα που αποτέλεσε προνομιακό εκλογικό ακροατήριο. Επιταχύνονται 

λοιπόν διάφορες ζυμώσεις, σε συνδυασμό μάλιστα με διάφορα σενάρια.

Όλοι λοιπόν οι επωφελούμενοι του ΚΕΑΔ, στην υπηρεσία του προέδρου τους. 

Ο κόσμος πλέον αγανάκτησε και βλέποντας τους επάρχους να έχουν πάρει ως εργολαβία τη διαφήμιση για την προεκλογική εκστρατεία του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ αναρωτιέται αν αυτός είναι ο ρόλος της επαρχίας και του κάθε επάρχου.

           

από Τα Νέα της Βορείου Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου