Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ομιλία του προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστου Κίτσιου στην ημερίδα της 21ης Οκτωβρίου στην Αθήνα


Αγαπητά αδέλφια,

Κάποιος, υψηλά ιστάμενος   εδώ στην Αθήνα, που στη διάρκεια  των τοπικών εκλογών του 2011, κίνησε γης και ουρανό να  σβήσει το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα  για το Μέλλον», τώρα εκφράζει  ανήσυχος την απορία του: «Πώς μπόρεσε αυτός ο φορέας να επιβιώσει, και στην πορεία του να αναδείξει και έργο; Χρηματοδότηση καμία, υποστήριξη από μεγάλα κόμματα σε Ελλάδα και Αλβανία ουδεμία. Τι είναι εκείνο που το κάνει να αντιστέκεται και να υψώνει ανάστημα;»

Απλή η απάντηση: Καθημερινώς  επιβεβαιώνεται πως το Κόμμα των  Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, δεν ήταν δημιούργημα πεισματάρηδων μιας κακιάς ώρας, ούτε  μόρφωμα κάποιου αλβανικού κόμματος για να πετύχει τη διάσπαση στους κόλπους  του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπως θέλησαν να το χαρακτηρίσουν  και διατυμπανίσουν κάποιοι.

Ήταν και θα παραμείνει το καταλληλότερο ολοκληρωμένο  εθνικό - πολιτικό σχήμα που ιδρύθηκε στην 20-χρονη διάρκεια δημοκρατικής εξέλιξης στην  Αλβανία, το οποίο δύναται να αναλάβει υπεύθυνα την καθοδήγηση του Ελληνισμού στο δύσκολο αγώνα διεκδίκησης και ευημερίας.  Είναι δημιούργημα της κρίσιμης ιστορικής στιγμής όπου βρίσκεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Υποστηρίχτηκε χωρίς ενδοιασμούς από χιλιάδες Έλληνες σαν κι εσείς και επιβίωσε αποτρέποντας με σύνεση κάθε λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε από ομογενείς και μη ομογενείς.
Και αυτό, επειδή  στο κέντρο της  φιλοσοφίας του έχει τον Έλληνα Βορειοηπειρώτη, τις διαχρονικές αξίες και την ιστορία του, τους καθημερινούς του προβληματισμούς. Έχει πάνω από όλα τη βούληση να εισακούσει τη φωνή σας, , να αξιολογεί και ιεραρχεί τους προβληματισμούς σας και να προτείνει τις κατάλληλες λύσεις.

Κανένα άλλο κόμμα στην Αλβανία (μην εξαιρώντας και το ΚΕΑΔ) δεν  έχει τη βάση του  ελληνική όπως το Κόμμα των Ελλήνων. Αποτείνεται αποκλειστικά στους Βορειοηπειρώτες, επιθυμεί και προτείνει την πραγματική  συσπείρωσή τους,  δεν διστάζει να στιγματίσει κάθε προσπάθεια  παραπλάνησης του κατεστημένου.

Θα ήθελα να διευκρινίσω εξ αρχής ότι  το κόμμα μας λειτουργεί ως ανεξάρτητος θεσμός, είναι ανοιχτό σε όλους τους Έλληνες, τηρεί φιλικές σχέσεις με όλους τους ομογενείς ανεξαρτήτως κομμάτων, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την αριστερή ή δεξιά τοποθέτησή τους. Μία είναι η ιδεολογία μας, ο Ελληνισμός. Όποιος ενώνεται σ’ αυτή την ιδεολογία είναι ευπρόσδεκτος. Κι εκείνοι που για δικούς τους λόγους εντάχτηκαν σε αλβανικά κόμματα, όταν το δουν εύλογο, έχουν ανοιχτές τις πόρτες στο κόμμα μας. ΄ Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος μας, να επαναφέρουμε την ομόνοια μεταξύ Ελλήνων.

 Δεν έχει όμως κανένας δικαίωμα να καταχραστεί αυτή τη φιλελεύθερη στάση μας και να παραποιήσει την ιστορία και την πραγματικότητα. Αν κάποιοι θέλουν να μας φορτώσουν τους κυρίους  Ξέρα, Μπάρκα και άλλους   ως ιδρυτές και ηγέτες του Κόμματος, κάνουν λάθος. Και οι δύο τους , είναι μέλη και βουλευτές  του Δημοκρατικού Κόμματος και όχι ιδρυτές και ηγέτες του κόμματός μας. Το κόμμα, από την πρώτη στιγμή έχει την ηγεσία του που προέκυψε από δημοκρατικές εκλογές, γεγονός που συνέβη  για πρώτη φορά στον τόπο μας. Έχει το Εθνικό Συμβούλιο και όλη τη δικτύωσή του στη Βόρεια Ήπειρο και στην Ελλάδα. Το καταστατικό του κόμματος ορίζει πως μέλος του δε μπορεί να είναι κάποιος που τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα μέλος ενός άλλου κόμματος.

Εμείς είμαστε υπέρ της αρχής  για  συνεργασία με όλους τους Έλληνες  Υπό αυτήν την αρχή καλέσαμε και τους κύριους Μπολάνο και  Ντούλε να έρθουν να συζητήσουμε και να έχουμε κοινή στάση για την απογραφή. Για το πλαίσιο αιτημάτων. Δεν ανταποκρίθηκαν.
Καταλαβαίνετε όμως ότι η ίδρυση του κόμματός μας ,που είναι η γνήσια και αντιπροσωπευτική φωνή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ενόχλησε κάποιους βολεμένους, οι οποίοι ένιωσαν ότι μετά από τόσα χρόνια  φαίνεται να χάνουν την αποκλειστικότητα και να τους φεύγει  το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Ενόχλησε και κάποιους άλλους που συνειδητά επιδιώκουν  τον αφανισμό μας.

Θα πει κανείς από  σας: αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε γιατί στις τοπικές εκλογές το εθνικό κέντρο δεν στήριξε το Κόμμα  των Ελλήνων; Σας απαντώ ευθέως! 
Το κατεστημένο στην πολιτική του τόπου μας είχε και έχει ακόμη σήμερα τις μεταστάσεις του και στα γραφεία των προξενείων και σε κάποια άλλα γραφεία των Αθηνών.Χωρίς αυτά τα στηρίγματα το κατεστημένο θα  είχε καταρρεύσει από καιρό. Κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες τύπου Ριζόπουλου, (ο τέως πρόξενος του Αργυρόκαστρου) πεισματικά εξυπηρέτησαν τον εαυτό τους και όχι τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό για τον οποίο ήταν  στο Αργυρόκαστρο.

Οι  λανθασμένοι και πελατειακοί χειρισμοί του προβλήματός μας εκ μέρος των διπλωματών και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας οδήγησε στη διάλυση του πολιτικού ιστού της Ομόνοιας. Στραγγαλίστηκε η δημοκρατία στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και αγνοήθηκε η άλλη άποψη που ερχόταν από την ιδιαίτερη πατρίδα.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα  τον τελευταίο χειρισμό κάποιον στο ΥΠΕΞ και στο Δημόσιας Τάξης. Πίεσαν, απείλησαν αρκετούς από εσάς εδώ να εγκαταλείψετε την ιδέα του Κόμματος των Ελλήνων να μη  στηρίξετε τους υποψήφιούς του. Αρκετοί υπέκυψαν και ψήφισαν το κοκτέιλ ΚΕΑΔ – Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας που επέφερε την πώληση της Χιμάρας και το χαμηλότερο επίπεδο εκπροσώπησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ομολογούν και οι ίδιοι. Μπορεί κανείς από εμάς σήμερα να θεωρήσει ότι αυτοί οι κύριοι διπλωμάτες ή αξιωματικοί διέπραξαν θετικό εθνικό έργο; Ας απολογηθούν οι ίδιοι αυτοί στην πατρίδα γιατί ξεπουλιέται η γης των προγόνων μας σε ξένους, γιατί πληθαίνουν οι φιλονικίες και γιατί εκδιώκονται οι άνθρωποί μας από τους αιρετούς του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ;


Τι είχαν κατά νου τους αυτοί  οι κύριοι που δεν ανταποκρίθηκαν όταν εμείς ως κόμμα ζητήσαμε να καθίσουμε όλοι στην ίδια τράπεζα για να αντιμετωπίζαμε από κοινού τους προβληματισμούς που προέκυψαν στην απογραφή του πληθυσμού;

 Όταν εμείς ως κόμμα καταθέσαμε στον ΟΑΣΕ το αίτημα να προσδιοριστεί στον εκλογικό νόμο η ποσοστιαία συμμετοχή της μειονότητας στην τοπική και κεντρική εξουσία, γιατί δεν τοποθετήθηκαν;  Και όταν εμείς ως κόμμα προβάλαμε ολοκληρωμένο το πλαίσιο των αιτημάτων της Εθνική Ελληνικής Μειονότητας για την κατοχύρωση και ανάπτυξη των δικαιωμάτων της, τι έγιναν; Ποιοι είναι εκείνοι οι γνωστοί άγνωστοι που αποφασίζουν για τις τύχες μας; Γιατί σιωπούν οι ηγέτες των ελληνικών πολιτικών κομμάτων σε αυτές τις καταστάσεις;

Πέρα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα αυτές τις στιγμές, πέρα από τη μεγάλη δοκιμασία που περνάει το έθνος μας, η σκέψη και το βλέμμα της πατρίδας μας θα πρέπει να στραφεί και στους Βορειοηπειρώτες. Είναι απαραίτητο να δοθεί τέλος στις προχειρότητες με το θέμα το δικό μας, να τερματιστούν πια οι πελατειακές σχέσεις με το χώρο μας. Η μέχρι τώρα πολιτική δεν απέδωσε θετικά. Κάθε μέρα και μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες. Και στην Ελλάδα και στην Αλβανία. Ποιος να τους προστατέψει, ποιος να τους λύσει τα προβλήματα; Αυτοί που δε μπόρεσαν μέχρι σήμερα; Αλίμονο μας αν δεν αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι τις τύχες μας στα χέρια, αν δεν υψώσουμε ισχυρά τη φωνή μας.

 Ταλαιπωρούνται διαρκώς στα  γραφεία της πατρίδας μας οι  Βορειοηπειρώτες για να πάρουν  στα χέρια τους την τόσο  ποθούμενη ελληνική ταυτότητα, τρέμουν οι παρήλικες  για τα φάρμακά τους αν έρθει ο ανταποκριτής του ΟΓΑ  και δεν τους βρει εντός των ελληνικών συνόρων, κλαίνε τα παιδιά στις τελωνειακές διαβάσεις γιατί ο αστυνομικός τους υπενθυμίζει ότι λάθεψαν οι γονείς τους που τα  γέννησαν  στην Ελλάδα και άλλα τέτοια παράξενα στη χώρα που αγαπάμε, εκτιμάμε και πονάμε.

Γιατί να συμβαίνουν αυτά σε εμάς; Δεν υπάρχουν λύσεις; Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν λύσεις. Χρειάζονται άνθρωποι για να τις δώσουν. Προτείνουμε στην ελληνική πολιτεία να συγκροτηθεί διακομματική  επιτροπή για το Βορειοηπειρωτικό που σε συνεργασία με τους ομογενειακούς φορείς να συγκροτήσουν κοινή στρατηγική, την  εφαρμογή της οποίας θα πρέπει να παρακολουθεί κλιμάκιο του ΥΠΕΞ και με εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών.

Για την κοινωνική  μέριμνα, την ιατρική περίθαλψη  και για την παιδεία των  Βορειοηπειρωτών είναι  αναγκαία ειδική νομική ρύθμιση στην οποία  να διευκολύνεται η παραμονή τους στα πατρώα εδάφη και όχι να δίνονται κίνητρα για τον  ξεριζωμό τους.  Αυτές οι προτάσεις είναι απλές, οι λύσεις τους είναι βιώσιμες, αποτελεσματικές και ωφέλιμες.

Κυρίες και κύριοι Βορειοηπειρώτες,

Στην ιδιαίτερη πατρίδα  μας αντιμετωπίζουμε άλλα, πιο  σοβαρά προβλήματα. Θα σταθούμε όμως μόνο σε δύο: στο θέμα των περιουσιών μας  και στο θέμα της παιδείας. Δεν υπάρχει οικογένεια, δεν υπάρχει χωριό, δεν υπάρχει επαρχία που να μην αντιμετωπίζει αυτά τα δύο θέματα. Εμείς ως κόμμα υψώνουμε καθημερινά τη φωνή μας για την υφαρπαγή των περιουσιών. Σε κάθε περίπτωση, με συγκεκριμένα έγγραφα καταγγέλλουμε δημοσίως της παρανομίες, στιγματίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους που πουλούν τις περιουσίες. Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που το παλεύουν καθημερινά, όπως στα παιδιά του Κώσταρι, του Φαναριού, της Λιβαδειάς, της Δίβρης, της Δερόπολης να πετύχουν στη μαραθώνια δικαστική διαδικασία επαναφοράς των περιουσιών τους. Διαπιστώνουμε όμως ότι σ’ αυτό τον αγώνα η ίδια η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ έχει εγκαταλείψει από τις πρώτες στιγμές και εκείνους τους έπαρχους που τολμούν να μπουν στον κόπο της διεκδίκησης της κοινοτικής περιουσίας.

Στα δικά μας κεντρικά γραφεία υπάρχει ολόκληρο κλιμάκιο που ασχολείται σοβαρά με τη βίβλο  των περιουσιών, προσφέρει νομική βοήθεια σε απλούς πολίτες και  σε προέδρους χωριών και  αναζητά  επίσημα έγγραφα που επιβεβαιώνουν  τα σύνορα των χωριών μας από ανέκαθεν. Έτσι αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες μπορέσαμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει στο χώρο μας και βάζουμε τα δυνατά να πείσουμε τους διεθνείς οργανισμούς ότι στον τομέα της δικαιοσύνης εφαρμόστηκαν δύο μέτρα και δύο σταθμά προς τη μειονότητα: αρκετά χωριά όπως το Κακοδίκι, η Δρόβιανη, η Μουζίνα, το Βουλιαράτες η Λεσινίτσα και άλλα δικά μας χωριά, έχουν κερδίσει τα δικαστήρια και το κράτος δεν τους επιστρέφει τα κοινοτικά λιβάδια και δάση, ενώ σε απλούς αλβανούς παραχωρείται άμεσα ή αποζημιώνεται τεράστια λιβαδική έκταση.

Στο θέμα της  παιδείας, το κόμμα μας έχει πλέον ξεκάθαρη άποψη. Στηρίζει τη δημόσια παιδεία στην ελληνική γλώσσα, πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Αλβανίας τη συγκρότηση ειδικού θεσμού για τον προγραμματισμό και τη διοργάνωση της ελληνικής παιδείας από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο και την ενοποίηση της ελληνικής γλώσσας με εκείνη του έθνους. Επίσης πρότεινε την απαλλαγή των σχολικών κειμένων από αλυτρωτικά κείμενα καθώς και την  ένταξη στο πρόγραμμα του δημόσιου του σχολείου της Χιμάρας.

Όλα αυτά είναι σημεία του Πλαισίου των Αιτημάτων που  το δικό μας Εθνικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα στις 11 Αυγούστου 2012 και  προωθούνται στην αλβανική πολιτεία. Η εφαρμογή αυτών των αιτημάτων  ασφαλώς είναι το πιο δύσκολο σημείο του αγώνα μας.

 Είναι απαραίτητο  όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι  χωρίς σκληρή αντιπαράθεση, χωρίς  να ταράξουμε τα νερά της  πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας  και χωρίς να προκαλέσουμε  το ενδιαφέρον του διεθνή παράγοντα  ώστε στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας τη χώρας στην Ευρώπη να απαιτήσει από την Αλβανία το σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Μέχρι στιγμής το κοινοβουλευτικό ΚΕΑΔ δεν ανησυχεί που στους όρους της Επιτροπής για την  Ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη, δεν υπήρχε καμία αναφορά για το μη σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων. Συμμετέχει στην επιτροπή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και δεν υιοθετεί τη δική μας πρόταση για ποσοστιαία συμμετοχή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη βουλή.

Εμείς δεν έχουμε  το σκεπτικό το αν θα είναι ο Α είτε ο Β βουλευτής . Σκοπός μας είναι η επίλυση προβλημάτων των Ελλήνων. Η εξουσία, εννοείται, είναι το μέσο που μπορεί να λύσεις προβλήματα. Αυτό όμως εξαρτάται από την πολιτική βούληση. Τόσα χρόνια είναι στην εξουσία και στην διακυβέρνηση το ΚΕΑΔ. Δεν είδαμε να έχει λύσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ξέρετε ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουμε βουλευτικές  εκλογές στην Αλβανία. Ο εκλογικός  νόμος ευνοεί τις κομματικές  συμμαχίες. Τίθεται το ερώτημα: εμείς σαν μειονότητα τι θα κάνουμε; Θα συνεργαστούμε με την αριστερά, με την δεξιά ή θα κατέβουμε μόνοι μας, όπως κατεβήκαμε εμείς σαν κόμμα στις τοπικές εκλογές; Για να εκλέξουμε ένα βουλευτή χρειάζεται να πάρουμε πάνω από 10 χιλιάδες ψήφους.

Το ΚΕΑΔ το 2009 πήρε στην περιφέρεια Αυλώνας 6028 ψήφους και στο Αργυρόκαστρο 2.589 ψήφους. Από 56.403 ψήφους που είχε το ΚΕΑΔ το 2005  σε όλη την Αλβανία, πήρε το 2009 μόνο 18.078 δηλαδή 38.325 ψήφους λιγότερους μέσα σε μία τετραετία. Με την κατάσταση που υπάρχει εμείς τι θα κάνουμε; Θα επιλέξουμε να αγωνιστούμε ανεξάρτητα και με τα αποτελέσματα που θα πετύχουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ή θα κάνουμε κάποια συμμαχία για να εξασφαλίσουμε μία έδρα στη βουλή; Θα θέλαμε εδώ την άποψή σας. Βεβαίως μέχρι τότε μαζί θα αποφασίσουμε. Να είστε βέβαιοι ότι τα ηγετικά και τα συλλογικά όργανα του Κόμματος των Ελλήνων, πριν προβούν  σε αποφάσεις θα μελετήσουν σοβαρά τις καταστάσεις και τους συσχετισμούς που θα επικρατούν.

Υπάρχει όμως ανοιχτό  και το άλλο ενδεχόμενο,  ολόκληρος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός να έχει την δική του συμμαχία, να ενταχτεί στο Κόμμα των Ελλήνων ισοπεδώνοντας κάθε διαφορά και αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της δημοκρατίας στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Το ΚΕΑΔ φαίνεται να έκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κόμμα των Ελλήνων, αφού βεβιασμένα προώθησε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το δικό του εκπρόσωπο. Η Ομόνοια τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να εξακολουθήσει την ίδια γραμμή που ακολούθησε μέχρι τώρα: μένοντας στην σκιά του ΚΕΑΔ και ξεχνώντας τον εθνικό  σκοπό της ίδρυσή της;

Όπως και να είναι  τα πράγματα, το Κόμμα των Ελλήνων είναι έτοιμο να αναμετρηθεί ξανά με το κατεστημένο, με τις αντιλήψεις που κρατούν όμηρο την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Τώρα πια έχει ενηλικιωθεί, έχει ενισχυθεί. Εκτός από τους παραδοσιακούς του υποστηρικτές έχει δίπλα του και νέους ανθρώπους, αρκετοί από τους οποίους απεγκλωβίστηκαν από τον κλοιό του κατεστημένου και της παραπλάνησης.
 Όλοι μας έχουμε  χειροπιαστά τα γεγονότα. Δεν αποδίδει πια το πεπαλαιωμένο. Κάτι καινούργιο έρχεται και αυτό είναι το Κόμμα των Ελλήνων. Όλοι μας πρέπει να το στηρίξουμε.

 Κυρίες και κύριοι,

Ο Ελληνισμός περνάει  ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές τις ιστορίας του.Είναι πολύ σημαντικό τώρα που ο Ελληνισμός δοκιμάζετε, όλοι οι Έλληνες,σε όποιο σημείο της γης αν βρίσκονται να μην ξεχάσουν την καταγωγή τους και να δώσουν την πιο σκληρή μάχη της ζωής τους. 
Ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι μια μεγάλη δύναμη και πρέπει να ξανά παίξει τον ιστορικό του ρόλο.

Διάβασα μια μέρα στο διαδίκτυο κάτι που με συγκίνησε ιδιαίτερα…Κάποιος φίλος μας από την αδελφή μας Κύπρο έγραφε..
Στα αδέρφια  μου της Βορείου Ηπείρου ζητώ να έχουν αγάπη μεταξύ τους, με πρώτο στόχο του αγώνα τους να παραμείνουν στην γη των προγόνων τους.  
 
 Καταλήγοντας λέγω ότι ο Ελληνισμός δεν είναι υλική κατασκευή, ούτε προϊόν της φύσης. Τα άλλα έθνη δημιουργήθηκαν σχεδόν πάρα τη θέληση τους, από την τύχη, το κλίμα, την εξωτερική δύναμη ανθρώπων και πραγμάτων.  Ο Ελληνισμός πλάθεται μόνος του. Είναι έργο του πνεύματος. Πρέπει όλοι να γίνουμε υπηρέτες της πατρίδος και τη πίστεώς μας, τίποτε δεν πρέπει να την κλονίζει. Πέρα από τις μιζέριες και τα πισωγυρίσματα των ημερών μας πρέπει να ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι ακατάλυτη, γιατί είναι η ιδέα και η ιδέα είναι αθάνατη.


Και ας μην ξεχνάμε  ότι.... Η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα. Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι είναι βαρύ χρέος. Ένα χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις! Μόνο να το τιμήσεις…… 

Ζήτω το  Έθνος!                         Ζήτω ο Ελληνισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου