Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ερυθρόμαυρη Συμμαχία: «Η Αθήνα εμποδίζει τη δημοσίευση της απογραφής πληθυσμού» - το σχόλιο μας


«Η απογραφή απέτυχε. Η Αθήνα μπλόκαρε τη δημοσίευσή της, αφού η ελληνική μειονότητα προέκυψε μόνο 0,2 τοις εκατό» ισχυρίζεται αλβανικός εθνικιστικός πολιτικός φορέας.
Οκτώβριος 2, 2012.
Τίρανα.
Η αλβανική «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο» που εξελίχθηκε σε κόμμα, προέβη σήμερα σε διαμαρτυρία μπροστά από τις θύρες του Ινστιτούτου Στατιστικής των Τιράνων, μετά την αναβολή της δημοσίευσης των στοιχείων της απογραφής πληθυσμού.
«Περιμέναμε όλη τη μέρα χθες στο Ινστιτούτο Στατιστικής να δημοσιεύσει ο Μπερίσα τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού με τα εθνοτικά και θρησκευτικά στοιχεία, δεδομένου ότι έχει παρέλθει το χρονικό όριο των 365 ημερών, δηλαδή ένας χρόνος, και σύμφωνα με το νομικό όριο, το INSTAT πρέπει να δημοσιεύει τα στοιχεία της απογραφής.
»Αυτό δεν συνέβη και αποτελεί σαφή απόδειξη ότι η "απογραφή" υπαγορεύθηκε από την Αθήνα και ο  Σαλί Μπερίσα είναι όμηρος της Αθήνας, η οποία έχει μπλοκάρει τα στοιχεία της απογραφής που αναφέρονται στην εθνικότητα και τη θρησκεία.
 Και αυτό επειδή υπάρχει δυσαρέσκεια που η ελληνική μειονότητα είναι μόλις το 0,2 τοις εκατό του αλβανικού πληθυσμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Δημοσίων Σχέσεων της Συμμαχίας Κόκκινο Μαύρο, Ρεζάρ Μπάλα.
Ο Μπάλα δήλωσε ακόμη ότι η "απογραφή’" απέτυχε χάρη στη μαζική στήριξη που οι πολίτες έδωσαν στη "Συμμαχία",  στη μάχη να προσβάλουν την απογραφή με εθνοτικά και θρησκευτικά κριτήρια, όπως επεδίωκε να γίνει η Αθήνα, από την οποία εξαρτάται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ο οποίος δεν ακολουθεί τη σωστή αλβανική πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η εφημερίδα Tema.




Το σχόλιο μας: Τώρα άραγε αυτός είναι και λόγος για να πανηγυρίζει το PBDNJ; 
Αν θυμόμαστε καλά το κόμμα του κ. Ντούλε ήταν σε απόλυτη σύμπλευση με την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και το κόμμα των Τσάμηδων PDIU όσον αφορά την αποχή στην απογραφή, εκφράζοντας βέβαια διαφορετικά επιχειρήματα η κάθε πλευρά αλλά με την ουσία να παραμένει ίδια. Η απογραφή πληθυσμού ήταν μία μεγάλη πρόκληση για όλους τους παράγοντες, τόσο για το αλβανικό κράτος όσο και για τις εθνικές μειονότητες.
Από δω και πέρα για όσα διαστρεβλωμένα αποτελέσματα δημοσιευθούν, δικαίωμα διαμαρτυρίας θα έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στην απογραφή και αλλοιώθηκαν οι δηλώσεις τους. 
Τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου