Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η ΝεΒ στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρειο Ήπειρο!


Κατάθεση στεφάνου απ τη ΝεΒ

Δελτίο Τύπου
  • Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρειο Ήπειρο


  • Καταδικάζουμε το γεγονός της Κλεισούρας


Αντιπροσωπεία της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» παρευρέθηκε στη Βόρειο Ήπειρο για να τιμήσει τη μνήμη της επετείου του «ΟΧΙ» και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις σε Αγ. Σαράντα, Βουλιαράτι και Δερβιτσιάνη.
Άγιοι Σαράντα
Σε μια γεμάτη αίθουσα, παρουσία  πλήθους βορειοηπειρωτών και εκπροσώπων της Ελληνικής  μειονότητας, οι μαθητές του Ελληνικού  σχολείου Αγ. Σαράντα, Επαγγελματικού Λύκειο  Μεσοποτάμου «Απόστολος Παύλος», Λυκείου Λειβαδιάς και Ελληνικών φροντιστηρίων του Μουρσιού έδωσαν  μια συγκινητική παράσταση προς τιμή των ηρώων του 1940, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.
 Την εκδήλωση οργάνωσε το παράρτημα «Ομόνοιας» Αγίων Σαράντα.
Βουλιαράτι
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την ακατάπαυστη βροχή  με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες στο χωριό Βουλιαράτι της Δερόπολης η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,  που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου σε συνεργασία με την Επαρχία Άνω Δερόπολης. Μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ακολούθησε πομπή προς το στρατιωτικό νεκροταφείο των ελλήνων πεσόντων,  όπου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση, αναγνώστηκε απ’ τις μαθήτριες στου σχολείου Βουλιαρατίου το Προσκλητήριο νεκρών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Στεφάνι μεταξύ άλλων κατέθεσε και ο πρόεδρος της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών», Θεοφάνης Καλυβιώτης. Συγκινητική υπήρξε η στιγμή της κατάθεσης στεφάνου απ’ τον Γεώργιο Αναστασόπουλο, πολεμιστή στο έπος του ΄40, που πολέμησε στη Χιμάρα. Ο 90χρονος κ. Αναστασόπουλος, ένας  από τους ελάχιστους επιζώντες του έπους του '40 , πήγε στο Βουλιαράτι, όπου 72 χρόνια πριν, πολέμησε, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο εκεί νοσοκομείο του ελληνικού στρατού. Μέσα στα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των συναγωνιστών του, στο μνημείο του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η μαθητική εκδήλωση και η γιορτή έκλεισε με τον ελληνικό εθνικό ύμνο.
Δερβιτσιάνη
Το απόγευμα  της 28ης Οκτώβριου πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού Δερβιτσιάνη μαθητική εορταστική εκδήλωση με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ». Οι μαθητές του σχολείου Δερβιτσιάνης, με τις εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν μέσα σε ένα θερμό κλίμα ενθουσιασμού και περηφάνιας.
Η αντιπροσωπεία της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών έδωσε παρόν σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις, θέλοντας να κρατήσει την εθνική μνήμη ζωντανή και να υπενθυμίσει πως σε τέτοιες στιγμές μόνο η εθνική ομοψυχία και η μεταξύ μας ομόνοια πρέπει να επικρατεί.
Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Τιμή και δόξα στους ήρωες πεσόντες!

Σχετικά με το επεισόδιο στην Κλεισούρα       
Ως «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» καταδικάζουμε την ενέργεια της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, η οποία  αποτελεί προσβολή προς την μνήμη των ηρώων μας. Είναι αδιανόητο μια τέτοια ημέρα για τον ελληνισμό να μην γίνεται σεβαστή, και πόσο μάλλον όταν η Αλβανία αποτελεί χώρα προς ένταξη στην Ε.Ε. Τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού πρέπει να έχουν και τα όρια τους! Όταν αυτά υπερβαίνονται, υποχρεούνται  οι αρμόδιοι να παίρνουν θέση και να λαμβάνουν τα κατάλληλα  μέτρα.
Νεολαία Βορειοηπειρωτών


Κατάθεση στεφάνου απ' τη ΝεΒ
Κατάθεση στεφάνου απ' τον Γεώργιο Αναστασιόπουλο


Μαθητική εκδήλωση-Αγ.Σαράντα
Μαθητική εκδήλωση-Δερβιτσιάνη
Μαθητική εκδήλωση-Αγ.Σαράντα

Μαθητική εκδήλωση-Αγ.Σαράντα-ΔερβιτσιάνηΜαθητική εκδήλωση-Δερβιτσιάνη
Μαθητική εκδήλωση-Αγ.Σαράντα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου