Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πρωτοβουλία για να έρθει στη Βουλή νέος νόμος για τα Κληροδοτήματα

Αναλαμβάνει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής

• Με τον Θεσπρωτό  βουλευτή και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Αντώνη Μπέζα συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  αποτελούμενη, από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον  Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Κωνή και τον Γεν. Γραμματέα Ιπποκράτη Κατσένη.


Η αντιπροσωπεία της Π.Σ.Ε. συζήτησε με τον κ. Μπέζα το θέμα των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων, για το οποίο ανέλυσε τις θέσεις της, και ζήτησε την παρέμβασή του, έτσι ώστε να έρθει προς ψήφιση το Νομοσχέδιο στη Βουλή, στο οποίο να ενσωματωθούν και οι θέσεις της ΠΣΕ. Έθεσε επίσης υπόψη του το θέμα της Ηπειρωτικής Στέγης και του ενεχείρησε  υπόμνημα υπογεγραμμένο το 2009 από 25 Ηπειρώτες βουλευτές που ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών να παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα το οικόπεδο στη γεωγραφική περιφέρεια Αμαρουσίου  στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία. 


Τέλος, ζήτησε την παρέμβασή του, για να καταργηθεί το περιβόητο χαράτσι που επιβλήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Π.Σ.Ε.. Ο κ. Μπέζας υποσχέθηκε πως θα ασκήσει πίεση προς τους αρμόδιους για την προώθηση των παραπάνω προβλημάτων της Ηπειρωτικής Αποδημίας και θα αναλάβει ιδιαίτερη πρωτοβουλία για να έρθει στο Κοινοβούλιο νέος νόμος για τα Εθνικά κληροδοτήματα.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Η απορία μας: 
Θα ληφθεί υπ' όψιν η προσφορά 
του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου