Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κλιμάκιο του Προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων στη Φοινίκη

241
Κλιμάκιο του προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Χρήστο Κίτσιο περιοδεύουν  σε κάθε χωριό της ΕΕΜ και συζητούν με απλούς ΄Ελληνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Αυτή τη φορά βρέθηκαν στη Φοινίκη και συνομίλησαν με δημοτικούς σύμβουλους, απλούς πολίτες και μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι εξέφρασαν την απόλυτη απογοήτευσή τους κυρίως για τον τρόπο διαχείρισης της τοπικής εξουσίας στο διάστημα μετά τις εκλογές του 2011 από τον έπαρχο Σωκράτη Σπύρο και τους υπαλλήλους του,καθώς και για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην περιοχή.
 Επί έναν χρόνο συνέχεια, αναφέρουν οι σύμβουλοι, τηρείται έντονο το κλίμα εκβιασμού κατά των πολιτών που δεν έτυχε να στηρίξουν τον νυν έπαρχο. Σε αρκετούς απ’ αυτούς δεν προσφέρει υπηρεσίες και σε άλλους ασκεί πίεση με αστυνομία, πολεοδομία και εφορία. Στο διάστημα αυτό τιμωρήθηκαν από την πολεοδομική υπηρεσία τακτικά μέλη του κόμματος των Ελλήνων όπως ο Λάμπης Ζώτος, Θωμάς Φάνης, Βαγγέλης Θόδωρης κλπ, ενώ αρκετοί ξένοι και προσκείμενοι στον έπαρχο κτίζουν ανεξέλεγκτα σε όλα τα χωριά μας. Στο Βρυώνι λ.χ. έκτισαν ανενόχλητοι ολόκληρο κτιριακό συγκρότημα σε 6.025 μ2 αγρόκτημα, οι καταπατητές της περιουσίας του Κωσταριού και, ο έπαρχος, αντί να τους σταματήσει με το νόμο, προωθεί γι’ αυτούς  στο δημοτικό συμβούλιο την απόφαση αρ. 10, ημερομηνίας 05.03.2012 για αποχαρακτηρισμό της γης. Επίσης, για την παράξενη διείσδυση ετεροδημοτών στα πλατάνια του Καρατζιού δεν ελήφθη ως τώρα  κανένα μέτρο εκ μέρος του επάρχου παρά τη διαμαρτυρία των κατοίκων του χωριού.
 Οι σύμβουλοι επίσης εξέφρασαν προς την ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων το παράπονο ότι το δημοτικό συμβούλιο της Φοινίκης μετατράπηκε σε εργαλείο του επάρχου με το οποίο εξυπηρετεί τα οικονομικά του συμφέροντα και των συνεργατών του. Προωθήθηκαν και λήφθηκαν αρκετές αποφάσεις για επενδύσεις μικρής εμβέλειας (μέχρι 400 χιλιάδες λεκ η καθεμιά ) και τα χρήματα δίνονται χωρίς διαφάνεια και χωρίς δημοπρασία σε εγκάθετους ή πηγαίνουν για άλλους σκοπούς. Επίσης διεπράχθη πλαστογραφία στην απόφαση αρ.14, ημερομηνίας 18.04.2012 «Σχετικά με την χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου του Βρωμερού», όπου ενώ στη σύσκεψη οι σύμβουλοι ψήφισαν για 300 χιλιάδες, η απόφαση από τον έπαρχο εστάλη στον περιφερειάρχη με 3000 χιλιάδες λεκ.
 Στα τέλη του πρώτου εξαμήνου καταναλώθηκαν από τη διοίκηση  28.250.000 λεκ ενώ ο  προϋπολογισμός για όλη τη χρονιά είναι 31.240.000 λεκ. Μεγάλη κατάχρηση γίνεται με τα πετρέλαια τα οποία ανέρχονται στα 28 εκατομμύρια λεκ και πηγαίνουν στην πλειοψηφία για λογαριασμό του έπαρχου και των σκοπιμοτήτων του. Ο τομέας του καθαρισμού που σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου θα έπρεπε να κατανάλωνε τα 50 τοις εκατό των πετρελαίων  (500 λίτρα το μήνα) προμηθεύεται μόνον με 50-100 λίτρα. Οι υπάλληλοι δεν τολμούν να καταγγείλουν την κατάχρηση αυτή γιατί φοβούνται μην τους απολύσει ο έπαρχος από τη δουλειά.
 Στα γραφεία της επαρχίας, λένε οι σύμβουλοι, δεν υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία για ό,τι γίνεται. Ο έπαρχος έχει δώσει εντολή στους υπάλληλους να μην δοθεί προς τα έξω καμία πληροφορία για τα οικονομικά, για τους διορισμούς κλπ. Υπάρχουν υπάλληλοι που εργάζονται και κανείς σύμβουλος δεν ξέρει πώς πληρώνονται. Επίσης σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις πληρώνονται δύο αντιπρόεδροι  με μισθούς περίπου των 70 χιλιάδων λεκ ο καθένας, ενώ η απόδοση είναι μηδέν.
 Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κίτσιος, ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος της πόλης των Αγίων Σαράντα κ. Ν. Κούρης και ο καθηγητής και μέλος του προεδρείου κ. Ρ. Βασίλης, κατέγραψαν όλα τα παράπονα και εξήγησαν τους παρευρισκόμενους ότι το Κόμμα των Ελλήνων θα βρίσκεται πάντα κοντά στους πολίτες, θα στιγματίσει δημοσίως όλες τις παρανομίες και τους εκβιασμούς του επάρχου και σύντομα θα καλέσει σε συνεδρίαση όλους τους σύμβουλούς του στις επαρχίες για να ενισχύσει το μέτωπο της αντιπολίτευσης απέναντι στις παρανομίες, στην αδιάλλακτη και μεροληπτική στάση των αιρετών. 
Συνάμα ο πρόεδρος του Κόμματος επέσυρε την προσοχή μερικών συμβούλων του ΕΕΜΜ που δελεάζονται από τις δωροδοκίες των επάρχων ή υποκύπτουν στις πιέσεις τους. Αυτοί ή δεν ξέρουν τη δύναμή τους, ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.


ΕΕΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου