Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Μανώλη Κεφαλογιάννη στους Βουλιαράτες


250

Φόρο τιμής στους πεσόντες του 40 που κοίτονται στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Βουλιαρατών απέδωσε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, διευρυμένο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. 
Στην τελωνειακή διάβαση της Κακαβιάς, τους εκπρόσωπους της Νέας Δημοκρατίας υποδέχτηκαν: ο πρόξενος Αργυροκάστρου, κ. Νικόλαος Κοτροκόης,  κλιμάκιο του Κόμματων των Ελλήνων με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Κίτσιο, ο υπουργός Εργασίας κ. Σ.  Ξέρας, βουλευτής κ. Κ. Μπάρκας, οι έπαρχοι ΄Ανω και Κάτω Δρόπολης κ. Ντούτσης και Μαλιούκης και άλλοι παράγοντες.
Από κοινού μετέβηκαν στο σημείο ιστορικής μνήμης και ακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποίησε ιερέας του χωριού στο εκκλησάκκι του νεκροκταφείου και κατέθεσαν στεφάνι στους τάφους των πεσόντων.
Από το σημείο αυτό ο κ. Κεφαλογιάννης απεύθυνε προς τους Βορειοηπειρώτες  έκκληση για συσπείρωση και ενότητα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις κοινές προκλήσεις.
Μετά από την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι κατέβηκαν στο καφενείο «Καλημέρα» της Δερόπολης και συζήτησαν τα φλέγοντα θέματα των Βορειοηπειρωτών όπως για τις συντάξεις του ΟΓΑ, την πολιτογράφηση και άλλα καθημερινά προβλήματα επικοινωνίας και συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην εύρεση του πρακτικού τρόπου επίλυσης των προβλημάτων και σ’ αυτό το σημείο ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κύριος Χρήστος Κίτσιος επικαλέστηκε την  ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση που η δικηγόρος και μέλος του προεδρείου του Κόμματος Αθηνά Πάλλη παρουσίασε στην ημερίδα που διεξήχθηκε στις 21 του Οκτώβρη στην Αθήνα για το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ. 
Ο κύριος Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει αυτή την πρόταση και θα την  προωθήσει στην κυβέρνηση να δοθεί οριστική λύση στην ταλαιπωρία που ταλανίζει του Βορειοηπειρώτες τρίτης ηλικίας.
Η συζήτηση ήταν επικοικοδομητική και οι απόψεις όλων των παραγόντων, συγκλίνουν στο ότι τα κίνητρα που δίνονται από την Ελλάδα στους Βορειοηπειρώτες να στοχεύουν την παραμονή  τους στα πατρώα εδάφη και όχι τον ξεριζωμό τους. 
257258259Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου