Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η Ένωση Χειμαρριωτών Τιράνων καταδικάζει τις δηλώσεις του Προέδρου της Αλβανίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ


Ένωση Χειμαρριωτών Τιράνων

Δελτίο Τύπου

Η Ένωση Χειμαρριωτών, χαρακτηρίζει ως αναληθή τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για τα "ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, σχετικά με την εθνική ταυτότητα, την θρησκεία, την οικογένεια και την περιουσία".

Η Ένωση Χειμαρριωτών είναι βαθύτατα δυσαρεστημένη από την λανθασμένη πολιτική του Προέδρου της Αλβανίας, με τη δήλωση του ότι " Η Αλβανία είναι πρωταθλήτρια στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες" μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Οι λόγοι που η Αλβανία δεν είναι στην πραγματικότητα πρωταθλήτρια σε αυτά τα δικαιώματα, είναι ολοφάνεροι.
Η Αλβανία δεν έχει διεξάγει μία δίκαιη και διαφανή απογραφή πληθυσμού σχετικά με τον αυτοπροσδιορισμό της θρησκείας και της εθνικότητας.
Η απογραφή του 2011 διεξήχθη κάτω από μία εθνικιστική πίεση εναντίον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και κατά δεύτερον δεν επιλήφθηκε της επιστροφής των περιουσιών στους Έλληνες που ζουν σε όλες τις περιοχές της Νοτίου Αλβανίας (στη Βόρειο Ήπειρο), ειδικά στην περιοχή της Χειμάρρας. 

Στην Αλβανία, από το 1991, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 8.500 άτομα, μόνο για υποθέσεις περιουσιακών δικαιωμάτων.

Τίρανα, 28 Σεπτεμβρίου 2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου